Salat med rucola er verdens nemmeste salat, men superlækker. Tilsæt små Juanita tomater, lidt løg og dryp med balsamico og olivenolie.
Salat med rucola er en af de salater, man ofte får serveret i Italien. Den er sund, smager af meget og passer til mange retter.
Denne her er lynhurtig at lave, der er få ingredienser i, så alt i alt en meget overskuelig salat, der passer til lidt af hvert.
Jeg har ikke skrevet ost ind i opskriften, fordi det ikke er alle, som bryder sig om parmesan. Men det klæder salaten, hvis du river flager af parmesan hen over den.
Du kan - hvis du har tid - også riste pinjekerner og komme dem i en skål. Så kan I selv drysse dem udover salaten hver især ved spisebordet.
Der er nok til fire personer, og en rest kan sagtens gemmes i køleskabet til madpakken dagen efter.
Opskrift på salat med rucola og tomater
Ingredienser
- 50 gram rucola
- 200 gram Juanita tomater eller andre små tomater
- 1 løg
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk balsamico
Sådan gør du
- Rucola skylles grundigt, og slynges derefter helt tør for vand. Du kan med fordelen lade rucolaen trække 20 minutter i iskoldt vand inden den slynges tør. Det frisker den op og giver den fornyet sprødhed.
- Fordel derefter den slyngede rucola i bunden af et serveringsfad eller salatskål.
- Tomaterne vaskes, deles i halve med en skarp kniv, og lægges ovenpå rucolaen.
- Løget pilles og skæres i helt tynde skiver (de skal være HELT tynde). Lægges tilsvarende ud over salaten.
- Dryp derefter balsamico og olivenolie over salaten, og servér straks.
Dette er en frisk og dejlig salat, der blandt andet passer godt til hakkebøffer med baconflødesovs eller en italiensk pastaret som Pasta all'Arrabbiata.
Comments
No Comments