Pasta med gorgonzolasauce smager godt. Når du så også har pærer og valnødder, sprøde pancetta og spinat i saucen, er den helt i top.
Pasta med gorgonzolasauce passer sammen som hånd i en handske. Den unikke smag fra gorgonzolaen smyger sig til pasta, især hvis vi bruger skruer eller penne med riller.
Der er nemlig forskel på, hvordan pastaen samler saucen op, alt efter om du bruger lange spaghetti eller korte penne.
Da gorgonzola har en let billet smag, passer osten perfekt med frugter. Især pærer, har jeg erfaret.
Derfor er der smørstegte pærer i retten, som også indeholder ristede valnødder og frisk spinat.
Lyder det besværligt? Det er det ikke. Retten tager ca. 20 minutter at lave, og smager, som om du har været lang tid i køkkenet.
Opskrift på pasta med gorgonzolasauce
Pasta med gorgonzolasauce, pancetta og valnødder
Ingredienser
- 400 gram pasta
- 130 gram pancetta - i tern
- 100 gram valnødder - grofthakket
- 3 spsk smør
- 3 pærer - skrællede, bådformede
- 300 gram gorgonzola - Dolce
- 1 dl vand
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Bring pastavand i kog. Når du har kogt pastaen, hælder du vandet fra, men beholder ca. en dl. pastavand.
- Steg pancetta på en varm pande. De skal ikke være mørke, blot lettere sprøde.
- Fjern pancettaen fra panden, tør af med køkkenrulle og rist valnødderne i ca. tre minutter. Hæld dem over i en skål.
- Skræl pærerne og skær dem hver især i otte både. Kom 3 spsk. smør på panden og steg pærerne i et par minutter - eller indtil de er gyldne. Hæld dem over i en skål.
- Nu har du stadig noget af smørret i din pande. Her kommer du gorgonzola i grove tern i sammen med vand og eventuelt en kvart bouillonterning. Rør rundt, mens osten smelter.
- Når osten er smeltet, hælder du lidt pastavand i lidt ad gangen, indtil du synes, at den er cremet nok.
- Bland pastaen i gorgonzolasaucen, tilsæt lidt salt samt friskkværnet peber.
- Vend valnødderne i pastablandingen inden servering.
- Drys øverst med pancettatern og placer pærerne på toppen.
Få tilsendt opskriften på mail
Serveringstips og opskrifter på italiensk brød
Denne ret forvandles lynhurtigt til en vegetarret, hvis man ikke bruger den italienske bacon, pancetta.
Pancetta har en lidt anden smag end den danske bacon, men er det svært at finde, så fungerer bacon udmærket.
Du kan sagtens blive mæt af retten alene, men en frisk salat eller et stykke let, italiensk brød vil klæde serveringen.
Linda
Hvad er det grønne i biledet? Basilikum? Rucola?
Linda
Jeg har læst beskrivelsen igen. Det grønne er spinat. Men det mangler i selve opskriften.