• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Pasta all'Arrabbiata er en enkel men skøn ret

Pasta all'Arrabbiata er en enkel men skøn ret

Pasta all’Arrabbiata
4.7 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 10. januar 2023 - Udgivet: 21. februar 2021

Pasta all'Arrabbiata er en klassiker i Italien. Her er opskriften på en rig tomatsauce med chili- og hvidløg tilsat frisk basilikum og ost.

Pasta all'Arrabbiata er ganske enkel at lave. Det tager ingen tid, der skal ikke mange ingredienser i, og så står du alligevel med en velsmagende pastaret.

Selve saucen består af cherrytomater på dåse, tomatpure, chili, hvidløg og olivenolie. Intet andet, jo, salt selvfølgelig, men det er alt.

Det, der giver den dejlige smag, er tørret chilifrugt og hvidløg, som ristes i olivenolie for at trække smag ud af dem.

Derefter får tomaterne lov at simre i en tyve minutters tid, til sidst vendes pastaen i tomatsaucen.

Det samme gør friske basilikumsblade, og til sidst drysser du et godt lag revet parmesan eller Grana Padano over.

Det er som sagt enkelt og usædvanlig lækkert. Og hvad betyder arrabbiata så? Vred. Navnet er en hentydning til den stærke chilismag.

Opskrift på Pasta all'Arrabbiata

Pasta all’Arrabbiata
Karen SenecaKaren Seneca

Pasta all'Arrabbiata er en enkel men skøn ret

4.72 fra 7 stemmer
Pasta all'Arrabbiata er en klassiker i Italien. Her er opskriften på en rig tomatsauce med chili- og hvidløg tilsat frisk basilikum og ost.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Italiensk
Kalorier: 1183
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 350 g pasta
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk tørrede chilifrugter - røde
  • 1 dåse hele cherrytomater
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 tsk salt
  • 2-3 spsk pastavand
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1.5 dl parmesan - fintrevet

Fremgangsmåde
 

  1. Skær de tre fed hvidløg i tynde skiver, skær de hele, tørrede chilifrugter i skiver.
  2. Varm olivenolien på panden og svits hvidløg samt chili på medium varme. Det er vigtigt, at hvidløgene ikke får farve, for så bliver deres smag kedelig og brændt.
  3. Når du har svitset tre minutter, hælder du tomatpure på panden og rører rundt. Lad det svitse et par minutter, før du hælder dåsen med cherrytomater ud over.
  4. Rør rundt og lad nu tomatsaucen stå og simre, imens du koger pasta.
  5. Kog pasta to minutter kortere tid, end deres pakke angiver. Hæld vandet fra - men gem et par skefulde til tomatsaucen. Nu vender du pastaen i tomaterne på panden. Tilsæt salt, rør rundt og vend derpå de friske basilikumsblade i retten.
  6. Hæld op i to dybe tallerkner og top med revet ost. Ikke den, der kan købes i poser, men en ordentlig ost, som du selv river på et fint rivejern.

Næringsindhold

Kalorier: 1183kcalKulhydrater: 159gProtein: 55gFedt: 37gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 16gKolesterol: 51mgNatrium: 4011mgKalium: 1852mgKostfibre: 12gSukker: 22gVitamin A: 2544IUVitamin C: 33mgCalcium: 993mgJern: 8mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering og opskrifter på gode brød

Jeg spiser gerne denne ret med et stykke brød til. Det kan være et italiensk ciabatta eller focaccia.

Herunder kan du finde et par opskrifter på brød, som egner sig glimrende til pastaretten, der oprindeligt er fra Rom.

Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning

4.8 fra 140 stemmer
Opskrift på verdens mest sprøde ciabattabrød. Hemmeligheden er en rimelig tynd dej, der får lov at hæve i fem timer.
Gå til opskrift
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.

Italiensk focaccia brød

4.7 fra 137 stemmer
Focaccia er et lækkert madbrød med olivenolie, flagesalt og frisk rosmarin. Det italienske brød bages i form og er nemt at lave i ovnen.
Gå til opskrift
billede med italiensk focaccia brød
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required