Pasta all'Arrabbiata er en klassiker i Italien. Her er opskriften på en rig tomatsauce med chili- og hvidløg tilsat frisk basilikum og ost.
Pasta all'Arrabbiata er ganske enkel at lave. Det tager ingen tid, der skal ikke mange ingredienser i, og så står du alligevel med en velsmagende pastaret.
Selve saucen består af cherrytomater på dåse, tomatpure, chili, hvidløg og olivenolie. Intet andet, jo, salt selvfølgelig, men det er alt.
Det, der giver den dejlige smag, er tørret chilifrugt og hvidløg, som ristes i olivenolie for at trække smag ud af dem.
Derefter får tomaterne lov at simre i en tyve minutters tid, til sidst vendes pastaen i tomatsaucen.
Det samme gør friske basilikumsblade, og til sidst drysser du et godt lag revet parmesan eller Grana Padano over.
Det er som sagt enkelt og usædvanlig lækkert. Og hvad betyder arrabbiata så? Vred. Navnet er en hentydning til den stærke chilismag.
Opskrift på Pasta all'Arrabbiata
Ingredienser
- 350 gram pasta
- 2 spsk jomfruolivenolie
- 3 fed hvidløg
- 2 stk tørrede chilifrugter røde
- 1 dåse hele cherrytomater
- 1 dåse tomatpure
- 1 tsk salt
- 2-3 spsk pastavand
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1.5 dl parmesan fintrevet
Sådan gør du
- Skær de tre fed hvidløg i tynde skiver, skær de hele, tørrede chilifrugter i skiver.
- Varm olivenolien på panden og svits hvidløg samt chili på medium varme. Det er vigtigt, at hvidløgene ikke får farve, for så bliver deres smag kedelig og brændt.
- Når du har svitset tre minutter, hælder du tomatpure på panden og rører rundt. Lad det svitse et par minutter, før du hælder dåsen med cherrytomater ud over.
- Rør rundt og lad nu tomatsaucen stå og simre, imens du koger pasta.
- Kog pasta to minutter kortere tid, end deres pakke angiver. Hæld vandet fra - men gem et par skefulde til tomatsaucen. Nu vender du pastaen i tomaterne på panden. Tilsæt salt, rør rundt og vend derpå de friske basilikumsblade i retten.
- Hæld op i to dybe tallerkner og top med revet ost. Ikke den, der kan købes i poser, men en ordentlig ost, som du selv river på et fint rivejern.
Næringsindhold
Servering og opskrifter på gode brød
Jeg spiser gerne denne ret med et stykke brød til. Det kan være et italiensk ciabatta eller focaccia.
Herunder kan du finde et par opskrifter på brød, som egner sig glimrende til pastaretten, der oprindeligt er fra Rom.