Prøv denne opskrift på lækker stegt hornfisk. Hornfisken er kendt for dens karakteristiske grønne fiskeben og er i sæson fra april til august.
Stegt hornfisk smager fantastisk! Kødet er lyst og med en let sødlig smag. Du kender hornfisken på dens grønne fiskeben, som altid er et hit blandt børn.
Sæsonen for hornfisk starter i april og løber frem til august, og har du en lystfisker gemt i maven, er hornfisken rigtig god at fiske efter. Der er nemlig mange af dem i sæsonen, og de er nemme at fange for både børn og den uerfarne fisker.
Stegt hornfisk er også en god måde, at få spist lidt mere fisk på. Fisk er super sundt for kroppen og indeholder de sunde omega-3 fedtsyrer, protein, D-vitamin, jod og selen. Det er rigtig godt at spise forskellige slags fisk, der findes nemlig både fede og magre fisk, hvor hornfisken hører til de middelfede.
Her vendes hornfisken i rugmel inden den steges, så den får en lækker og sprød stegeskorpe. Sammen med en frisk og syrlig blommekompot, lynstegt broccoli og kogte nudler, har du en lækker asiatisk inspireret ret med stegt hornfisk.
Opskrift på stegt hornfisk med blommer
Ingredienser
- 400 gram hornfisk renset
- 2 dl rugmel
- 300 gram blommer
- 3 spsk vand
- 3 spsk sukker
- 2 spsk æble- eller hvidvinseddike
- 500 gram broccoli
- 1 rødløg
- 2 spsk ingefær frisk
- 2 spsk sojasovs
- 250 gram nudler
- Salt og peber
- Olie til stegning
Sådan gør du
- Skyl blommerne, tag stenene ud og skær dem i både.
- Kog blommerne med vand, sukker og eddike til en syrlig kompot.
- Sæt vand over til nudlerne.
- Skyl broccoli og skær i små buketter. Skær rødløg i tynde skiver. Riv ingefæren.
- Lynsteg broccoli og rødløg på en varm pande med ingefær og sojasovs. Tag af panden, mens broccoli stadig er sprød.
- Skær fisken i 8-10 cm lange stykker. Vend i rugmel, salt og peber og steg fisken gyldensprød i olie.
- Kog nudlerne efter anvisning på pakken.
Servering
Anret stegt hornfisk med syrlig blommekompot, lynstegt broccoli og kogte nudler.
Opskriften er udviklet i forskningsprojektet FiSK ved Københavns Universitet i samarbejde med Kattegatcentret, Nordsøen Oceanarium, Fiskeri- og Søfartsmuseet og Den Blå Planet. Læs mere om projektet her.
Kilder: Lystfiskerguiden.dk