God opskrift på spidskålssalat med nektariner og ærter. Salaten er både nem og særdeles sund, og nektariner kan skiftes ud med ferskner.
Opskriften på spidskålssalat med nektariner er beregnet til fire personer.
Ingredienser til spidskålssalat med nektariner
En halv spidskål
2 nektariner (eller ferskner)
200 gram ærter
2 spiseskefulde olivenolie
1 spiseskefuld citronsaft
Lidt friskhakket persille
Fremgangsmåde
- Fjern det yderste blad på spidskåle, og snit derefter kålen fra den spidse ende. Undgå altid stokken i salater, da den er for træg.
- Anret den fintsnittede spidskål i et lille fad, og dryp olivenolie over.
- Nektarinerne skæres på midten og den ene halvdel vrides af. Fjern stenen i den anden halvdel. Skær så nektarinerne i tynde både, og læg dem ovenpå spidskålen. Istedet for nektariner kan du anvende ferskner. De er mindst lige så gode i denne salat.
- Kog en smule letsaltet vand op, og dump ærterne i. Lad dem koge et minut, og hæld så straks koldt vand ned til ærterne, så kogningen standses. Lad ærterne trække et minut i vandet, hæld vandet fra og fordel ærterne ud over salaten.
- Kom lidt citronsaft over.
- Persille hakkes groft og lægges på, og så er spidskålssalaten klar til servering.
Salaten passer blandt andet godt til lørdagskylling med paprika.
Se også mine opskrifter på:
Salat med spidskål, æbler og avocado
Salat med spidskål og honningmelon
Din vurdering
-
Spidskålssalat med nektariner
Elsemarie Sørensen
Jeg er så glad for opskriftern
E, Det er blevet nemmere at finde på aftensmad👍