Her får du en opskrift på et spændende farsbrød med oksekød. Farsbrødet laves bla. med champignon, bacon og ost. Med forslag til tilbehør.
Prøv lige dette spændende farsbrød med oksekød og tilbehør som nem aftensmad.
Farsbrødet er spændende, fordi det blandt andet laves med bacon, champignon og ost, og det smager altså himmelsk godt.
Se også: Farsbrød - spændende opskrift med god sovs
Der er også oliven i, men disse kan dog udelades. Opskriften er beregnet som lækker aftensmad til fire personer.
Længere nede er der forslag til tilbehør til det skønne farsbrød med hakket okskeød.
Opskrift på farsbrød med oksekød
Spændende farsbrød med oksekød og tilbehør
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 100 g champignon - grofthakket
- 2 løg - i tern
- 3 fed hvidløg - hakket
- 5-8 soltørrede tomater - i strimler
- 150 gram bacon - i tern
- 3-4 forårsløg - fintskåret
- 1 citron - revet skal af 1 citron
- 1 håndfuld parmesan - friskrevet
- 1 æg
- 1 deciliter mælk
- rasp
- oliven - grofthakket, kan udelades
- italiensk krydderimix
- 1 glas tomatsauce - jeg bruger Bertolli
- mozzarella - revet
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom bacontern på en kold pande og varm den op (så smelter fedtet bedre af), lad det svitse til fedtet er ved at være smeltet af.
- Kom løg ved og lad dem svitse med, de må godt tage lidt farve.
- Tilsæt hvidløg og lad også dem svitse med, men de skal IKKE tage farve, rør hele tiden.
- Tilsæt soltørrede tomater og champignon, svits kort og tag af varmen, krydr med lidt friskkværnet peber.
- Kom det hakkede oksekød i en skål sammen med æg, forårsløg, parmesanost, citronskal og oliven, rør det godt sammen.
- Tilsæt mælk og rasp, til det bliver en fast fars, krydr med salt og friskkværnet peber (husk: det er salt i bacon).
- Kom farsen i fad og form det til et lækkert og spændende farsbrød.
- Kom lidt vand i bunden af fadet og stil dit farsbrød med oksekød i ovnen ved 180 grader varmluft i 45 minutter.
- Tag det ud og hæld tomatsaucen ved. Drys med revet ost, stil i ovnen igen i 15 minutter indtil dit farsbrød er færdigbagt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Det lækre farsbrød med oksekød serveres med forskellig slags tilbehør i form af eks. kogte ris, pasta eller de skønne flødekartofler, der er så nemme at lave.
Dertil gerne grønne bønner eller ærter. En super sund spidskålssalat med æble passer også fortrinlig til.
Se også disse opskrifter:
jane1905
Skal bacon - løg m.m i farsen??
Hvad med det italienske krydderi??
Mvh Jane
Jane
Gætter mig til at bacon, løg m.m
Skal tilsættes farsen. Eller hvad?
Hvad med det italienske krydderi ? Mvh Jane