Sådan laver du de bedste smørstegte rødspætter. Rødspættefileterne vendes i mel, og steges derefter gyldne og lækre i smør på en varm pande.
Til smørstegte rødspætter til fire personer skal du bruge:
4 store og friske rødspættefileter
4 spiseskefulde hvedemel
Smør til stegning
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du lækre og smørstegte rødspætter (fiskefilet eller rødspættefilet):
Bed fiskehandleren om de største rødspættefileter. Sådan skal det være.
Derhjemme dupper du dem forsigtigt tørre med et stykke køkkenrulle
Kom hvedemel i en tallerken, og vend rødspætterne i melet.
Læg dem til side.
Smelt en god klat smør på en varm pande - jeg plejer at stege fiskefileterne på 7 på en skala fra 1-9. Så det skal være ved en god varme.
Når smørret er brust af, lægger du forsigtigt rødspætterne på panden.
Nu skal de steges tre minutter, hvor du løbende drypper noget af smørret op på fiskene.
Når de er gyldne på den første side vender du rødspætterne om, og steger dem færdigt i tre minutter på den anden side.
Dryp fortsat lidt smør op på fiskefileterne, og kom om nødvendigt lidt mere smør på panden.
Til sidst krydrer du med lidt salt og friskkværnet peber, og server rødspætterne med det samme.
Sådan ser de bedste smørstegte rødspætter ud. Rødspættefileterne vendes i mel, og steges gyldne i smør på en varm pande. Serveres selvfølgelig med friske citronbåde. Foto: Guffeliguf.dk.
Kom med din kommentar her