Se her hvordan du laver hele bagte persillerødder i ovnen, og det utroligt nemt. Persillerødderne vendes med olie, og krydres med salt og timian, inden de bages en time.
Hele bagte persillerødder er sundt og lækkert tilbehør til retter med kød, hvor de møre persillerødder kan erstatte kartoflerne.
Samtidig er de jo sunde og rimelig billige.
Her er der anvendt hele persillerødder, men hvis rødderne er meget store, kan de med fordel halveres på langs.
Opskriften er beregnet so tilbehør til fire personer.
Ingredienser til hele bagte persillerødder
750 gram persillerødder (1 hel pose)
Olivenolie
Timian
Groft salt
Fremgangsmåde
- Persillerødderne vaskes og skrubbes grundigt, og duppes derefter tørre i et rent viskestykke. Du behøver ikke nødvendigvis at skære top og bund fra.
- Læg persillerødderne i et ildfast fad, og kom olivenolie, timian og lidt groft salt ved.
- Vend rødderne godt rundt, så olie og smagsstofferne fordeles godt.
- Beklæd fadet med sølvpapir, så det lukker tæt.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, og her skal persillerødderne nu bare stå og hygge sig en times tid.
- Prik i dem for at mærke om de er helt møre, og ellers giver du dem nogle minutter mere uden sølvpapiret på.
Så er de hele bagte persillerødder klar til servering, hvor de hverken er rå eller helt smattede ud.
De bagte persillerødder passer glimrende til en mør culottesteg, en langtidsstegt oksefilet - eller prøv dem til denne lækre opskrift på roastbeef.
Se også mine opskrifter på: