Her kan du se, hvordan du nemt laver pastinakker i ovn. De hvide rødder vendes med olie og bages derefter i et fad i cirka 30 minutter. Sundt og lækkert tilbehør.
Pastinakker i ovn er meget nemme at lave, og passer til mange retter. Her får du fremgangsmåden, og som du kan se, er det superlet.
Pastinakkerne skal ikke skrælles, blot skylles og vendes med olie. Og de passer perfekt som tilbehør til mange retter med kød.
Brug dem til culottesteg eller en lækker tournedos med bearnaise.
Her kan du i øvrigt se, hvad forskellen er på pastinakker og persillerødder.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på pastinakker i ovn
Ingredienser
- 750 gram pastinakker
- olivenolie
- timian
- flagesalt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Pastinakkerne vaskes og skrubbes, men det er ikke nødvendigt at skrælle dem. Husk på, at der sidder mange vigtige vitaminer og næringsstoffer i forbindelse med skrællen, så lad den sidde på.
- Skær toppen og eventuelt bunden af pastinakkerne, hvorefter de halveres på langs. Herfra du så skære ud i to eller tre stænger, afhængig af størrelsen. Så almindelige pastinakker deles i kvarte, mens meget store pastinakker deles i seks stykker.
- Kom pastinakkerne i et ildfast fad, og vend dem godt rundt med en god sjat olivenolie.
- Timian plukkes eller hakkes groft og vendes med.
- Krydr til sidst med salt.
- Stil fadet ind i ovnen, og pastinakker i ovn skal have cirka 25-30 minutter, hvor stegetiden afhænger af hvor meget bid du ønsker i dem. Jeg kan godt lide når de er møre, og det passer med cirka 30 minutter.
Næringsindhold
Servering og opskrifter
De møre og færdigbagte pastinakker er som sagt lækre som tilbehør til kødretter.
Drys dem gerne med friskhakket persille eller andre friske krydderurter lige før servering.
Prøv dem blandt andet til disse de langtidsstegte herregårdskoteletter, hvor de kan erstatte kartofler eller ris.
Hvad er pastinakker?
Pastinakker er en smagfuld rodfrugt, der kan tilberedes på et utal af måder.
Her fik du opskriften på pastinakker a la creme, men du kan også bare koge dem, frittere dem som kartofler - eller bare bage dem rå.
Pastinakkerne kan det hele, og den er også fint at bruge kogt i en kartoffelmos.
Pastinakkerne og persillerødder ligner hinanden til forveksling. Men dels kan du kende pastinakkerne ved at de nærmest buer lidt ind i topper - og så er de mere søde i lugt og smag.
Pastinakkerne er meget sunde, og indeholder blandt andet B- og C-vitaminer, men også zink, kalcium og jern.
Og hvordan opbevarer man så bedst pastinakkerne? Jo, kom dem i køleskabet, hvor de sagtens kan holde sig i 14 dage, ofte lidt længere.
Hvis du lader dem ligge fremme i køkkenet, ja så holder de ikke mange dage. Så ind i køleskabet med dem.
Comments
No Comments