Her er den bedste opskrift på salat med kartofler med spidskål, der er en god sommersalat. I salaten kommes også sprøde skiver af bacon og persille.
Salat med kartofler og spidskål er en af mine favoritter, for den er både velsmagende, sund og nem at lave.
De enkelte ingrediensers mængde kan selvfølgelig varieres som du synes, så dem behøver du ikke følge slavisk.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til salat med kartofler
700 gram små kartofler
1 lille spidskål
12 skiver bacon
1 bundt persille
Citronolie
Fremgangsmåde
- Kartoflerne skylles i koldt vand, og kommes i en gryde. Kom vand ved så det netop dækker, og tilsæt også to teskefulde salt.
- Kog kartoflerne møre under låg, og det tager typisk omkring 10 minutter. Afhængig af hvilke kartofler du anvender. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe af.
- Spidskål snittes i tynde skiver, men undgå at bruge stokken.
- Bacon steges sprødt i ovnen. Fordel baconskiverne på en bageplade med bagepapir, og steg dem ved 200 grader varmluft i cirka 10 minutter mens kartoflerne koges. Lægges på fedtsugende papir, for at mindske kalorieindtaget.
- Persille hakkes groft.
- Kom de kogte kartofler i en stor salatskål eller et fad, og læg spidskål og persille ved. Dryp godt med citronolie, og vend kartoffelsalaten rundt, så smagen fordeles godt.
- Knæk baconskiverne i lidt mindre stykker, og læg dem derefter ved.
Mere om opskriften
Salat med kartofler er naturligvis bedst med nyhøstede danske kartofler, men de udenlandske nye kartofler kan også gå an.
Kartoflerne skal selvfølgelig ikke skrælles, men enten gnubbes skindet af, eller også vaskes kartoflerne blot grundigt.
Udenfor sæson anvendes de nemme kartofler i pose, som kan købes i supermarkederne. De er også ok.
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er på kartoffelsalat med asparges eller en kold kartoffelslat med ærter.
Comments
No Comments