En røget svinekam på omkring et kilo grilles i cirka 75 minutter. Se opskriften her, og husk altid en kernetemperatur på 65 grader i kamsteg.
Nem opskrift på røget svinekam, og opskriften er beregnet som hovedret til 5-6 personer.
Ingredienser til røget svinekam
1,2 kilo røget svinekam (Weberkam)
Fremgangsmåde
- Som med almindelige flæskestege og svinekamme, skal du også her tjekke at sværen er skåret helt igennem. Så gå lige sværen efter med en skarp kniv.
- Varm grillen op, og du skal grille kamstegen ved cirka 175 grader, og det er ved indirekte varme. Dette gælder både i gasgrill og kuglegrill.
- Læg kamstegen i en stegholder, som sættes i en alubakke. Kom lidt vand i bakken.
- Stil så det hele midt i grillen, og stik et stegetermometer ind midt i svinekammen. Luk låget.
- Nu skal kamstegen grilles indtil den har en kernetemperatur på 65 grader, hvorefter den tages ud og hviler utildækket i 15-20 minutter inden udskæring.
Du skal beregne en stegetid på cirka 75 minutter.
Servér eventuelt med flødekartofler og en lækker spidskålssalat.
Røget svinekam
Mange slagtere og nogle supermarkeder sælger røgede svinekamme, og de er bestemt værd at putte i grillen.
Den røgede smag passer perfekt til svinekammen, og kødet får masser af smag.
Så køb gerne en færdigrøget svinekam - du kan købe dem mange steder, blandt andet hos Slagter Theilgaard, der sender dem hjem til dig.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Røget svinekam