Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Risotto

Risotto (nem opskrift med de bedste tips og tricks)

billede med risotto
4.7 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
83
SHARES
FacebookMessenger83PinterestEmailSMS
Indhold
  • Risotto - klassisk opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på risotto
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Risotto - klassisk opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 11 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her er den bedste opskrift på italiensk risotto. En nem grundopskrift med tips og tricks, og du kan også se en video med fremgangsmåde.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 lille løg (snittes fint)
  • Lidt olivenolie
  • 1 dl hvidvin (tør)
  • 200 g risotto ris (gerne arborio ris)
  • 5 dl hønsefond (eller bouillon)
  • smør (eller parmesan)

Fremgangsmåde

  1. Start med at varme hønsefond. Har du ikke sådan en ved hånden, skal du dog ikke gå i panik. Kog i stedet fem deciliter vand op med en terning hønsebouillon. Det fungerer glimrende. Du kan faktisk også bare anvende kogende vand, hvilket gør din risotto mere ren i smagen.
  2. Hak løg fint. Varm lidt olivenolie på en pande (det er altid bedst at lave risotto i en pande, fremfor en gryde), og svits løget ved en god varme. Uden det dog tager farve.
  3. Hæld så hvidvin på panden, og det koge næsten væk. Kom risotto ris på panden, og lad dem riste med et minuts tid. Risene skal være varme, og du kan evt. mærke på dem. Se også i min video hvordan du laver den perfekte risotto.
  4. Nu tilsætter du varm hønsefond, og det hele skal bare på med det samme. Det er en skrøne, at man skal tilsætte væsken lidt efter lidt, bare kom det hele på fra starten. Og fem deciliter væske passer til 200 gram arborio ris.
  5. Lad nu risottoen simre i ca. 15 minutter, hvor den mest passer sig selv. Men rør den forsigtigt rundt et par gange undervejs.
  6. Efter ca. 15 minutter bør risottoen være klar, og risene skal nu have et lille bid, det italienerne kalder al dente. Kog aldrig risotto helt møre, for så bliver den kedelig. Synes du stadig der er for meget bid i risene, kan du tilføre en smule mere vand, og koge risottoen et minut eller to mere.
  7. Vend en stor klat smør eller lidt parmesan i din risotto og varm den igennem.

Næringsindhold

Kalorier239kcalKulhydrater40gProtein5gFedt4gMættet fedt1gFlerumættet fedt0.5gEnkelumættet fedt3gNatrium467mgKalium124mgKostfibre1gSukker0.3gVitamin A0.01IUVitamin C0.02mgCalcium11mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på risotto

Denne basis risotto opskrift er til dig, som ikke har prøvet at lave risotto før - eller som fik en for tynd eller for tyk risotto, sidst du prøvede. Det er nemlig vigtigt at have princippet i orden, når man går i gang med den italienske klassiker.

Her får du instruktion punkt for punkt, så du er sikker på, at din ret bliver god, næste gang du kaster dig over den. Jeg laver i øvrigt altid min risotto på pande, da det er bedre end i gryde.

Du kan servere den med en god, ovnstegt kylling, fisk som laks eller hvad du synes. Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan også se min video med fremgangsmåde.

Se flere opskrifter:

  • Risotto med salsiccia
  • Svamperisotto - risotto med svampe og parmesan
  • Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Ærterisotto - opskrift på italiensk risotto med ærter
  • Risotto med kylling - hele retten laves i samme gryde
  • Pølserisotto - nem ret med pølser, risottoris og ærter

Tips

Du kan tilsætte alle mulige grøntsager og svampe i en risotto.

Du finder flere lækre opskrifter på italiensk mad her.

FAQ

Kan man varme risotto op igen?

Du kan sagtens varme en risotto igen, eventuelt dagen efter. Det kan være nødvendigt at tilsætte lidt mere væske, og det kan være vand eller bouillon. Du skal kun lige varme den op, og ikke lade den koge for længe, så risottorisene koges helt ud.

Hvor lang tid skal risottoris koge?

Den typiske kogetid er omkring 20 minutter, men kog dem ikke for længe. En god risotto må gerne have lidt bid.

Kan man komme fløde i en risotto?

Du kan sagtens tilsætte lidt fløde til risotto, det gør den kun endnu mere cremet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required