Denne basis risotto opskrift er til dig, som ikke har prøvet at lave risotto før - eller som fik en for tynd eller for tyk risotto, sidst du prøvede. Det er nemlig vigtigt at have princippet i orden, når man går i gang med den italienske klassiker.
Her får du instruktion punkt for punkt, så du er sikker på, at din ret bliver god, næste gang du kaster dig over den. Jeg laver i øvrigt altid min risotto på pande, da det er bedre end i gryde.
Du kan servere den med en god, ovnstegt kylling, fisk som laks eller hvad du synes. Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan også se min video med fremgangsmåde.
Oversigt

Risotto - klassisk opskrift
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Start med at varme hønsefond. Har du ikke sådan en ved hånden, skal du dog ikke gå i panik. Kog i stedet fem deciliter vand op med en terning hønsebouillon. Det fungerer glimrende. Du kan faktisk også bare anvende kogende vand, hvilket gør din risotto mere ren i smagen.
- Hak løg fint. Varm lidt olivenolie på en pande (det er altid bedst at lave risotto i en pande, fremfor en gryde), og svits løget ved en god varme. Uden det dog tager farve.
- Hæld så hvidvin på panden, og det koge næsten væk. Kom risotto ris på panden, og lad dem riste med et minuts tid. Risene skal være varme, og du kan evt. mærke på dem. Se også i min video hvordan du laver den perfekte risotto.
- Nu tilsætter du varm hønsefond, og det hele skal bare på med det samme. Det er en skrøne, at man skal tilsætte væsken lidt efter lidt, bare kom det hele på fra starten. Og fem deciliter væske passer til 200 gram arborio ris.
- Lad nu risottoen simre i ca. 15 minutter, hvor den mest passer sig selv. Men rør den forsigtigt rundt et par gange undervejs.
- Efter ca. 15 minutter bør risottoen være klar, og risene skal nu have et lille bid, det italienerne kalder al dente. Kog aldrig risotto helt møre, for så bliver den kedelig. Synes du stadig der er for meget bid i risene, kan du tilføre en smule mere vand, og koge risottoen et minut eller to mere.
- Vend en stor klat smør eller lidt parmesan i din risotto og varm den igennem.
Næringsindhold
Video
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Du kan tilsætte alle mulige grøntsager og svampe i en risotto.
Du finder flere lækre opskrifter på italiensk mad her.
Flere inspirerende opskrifter:
Ærterisotto - opskrift på italiensk risotto med ærter
Risotto med kylling
Risotto med salsiccia
Pølserisotto - nem ret med pølser, risottoris og ærter
Risotto med asparges
Risotto med svampe og parmesan
FAQ
Du kan sagtens varme en risotto igen, eventuelt dagen efter. Det kan være nødvendigt at tilsætte lidt mere væske, og det kan være vand eller bouillon. Du skal kun lige varme den op, og ikke lade den koge for længe, så risottorisene koges helt ud.
Den typiske kogetid er omkring 20 minutter, men kog dem ikke for længe. En god risotto må gerne have lidt bid.
Du kan sagtens tilsætte lidt fløde til risotto - det gør den kun endnu mere cremet.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments