• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Risotto - nem opskrift med de bedste tips og tricks

Risotto - nem opskrift med de bedste tips og tricks

billede med risotto
4.7 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
78
SHARES
FacebookMessenger78PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. oktober 2024 - Udgivet:  28. april 2022

Denne basis risotto opskrift er til dig, som ikke har prøvet at lave risotto før - eller som fik en for tynd eller for tyk risotto, sidst du prøvede. Det er nemlig vigtigt at have princippet i orden, når man går i gang med den italienske klassiker.

Her får du instruktion punkt for punkt, så du er sikker på, at din ret bliver god, næste gang du kaster dig over den. Jeg laver i øvrigt altid min risotto på pande, da det er bedre end i gryde.

Du kan servere den med en god, ovnstegt kylling, fisk som laks eller hvad du synes. Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan også se min video med fremgangsmåde.

Oversigt
  • Risotto - klassisk opskrift
  • Tips
  • Ærterisotto - opskrift på italiensk risotto med ærter
  • Risotto med kylling
  • Risotto med salsiccia
  • Pølserisotto - nem ret med pølser, risottoris og ærter
  • Risotto med asparges
  • Risotto med svampe og parmesan
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med risotto
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Risotto - klassisk opskrift

4.73 fra 11 stemmer
Her er den bedste opskrift på italiensk risotto. En nem grundopskrift med tips og tricks, og du kan også se en video med fremgangsmåde.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Italiensk
Kalorier: 239
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 lille løg - snittes fint
  • Lidt olivenolie
  • 1 dl hvidvin - tør
  • 200 g risotto ris - gerne arborio ris
  • 5 dl hønsefond - eller bouillon
  • smør - eller parmesan

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at varme hønsefond. Har du ikke sådan en ved hånden, skal du dog ikke gå i panik. Kog i stedet fem deciliter vand op med en terning hønsebouillon. Det fungerer glimrende. Du kan faktisk også bare anvende kogende vand, hvilket gør din risotto mere ren i smagen.
  2. Hak løg fint. Varm lidt olivenolie på en pande (det er altid bedst at lave risotto i en pande, fremfor en gryde), og svits løget ved en god varme. Uden det dog tager farve.
  3. Hæld så hvidvin på panden, og det koge næsten væk. Kom risotto ris på panden, og lad dem riste med et minuts tid. Risene skal være varme, og du kan evt. mærke på dem. Se også i min video hvordan du laver den perfekte risotto.
  4. Nu tilsætter du varm hønsefond, og det hele skal bare på med det samme. Det er en skrøne, at man skal tilsætte væsken lidt efter lidt, bare kom det hele på fra starten. Og fem deciliter væske passer til 200 gram arborio ris.
  5. Lad nu risottoen simre i ca. 15 minutter, hvor den mest passer sig selv. Men rør den forsigtigt rundt et par gange undervejs.
  6. Efter ca. 15 minutter bør risottoen være klar, og risene skal nu have et lille bid, det italienerne kalder al dente. Kog aldrig risotto helt møre, for så bliver den kedelig. Synes du stadig der er for meget bid i risene, kan du tilføre en smule mere vand, og koge risottoen et minut eller to mere.
  7. Vend en stor klat smør eller lidt parmesan i din risotto og varm den igennem.

Næringsindhold

Kalorier: 239kcalKulhydrater: 40gProtein: 5gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.5gEnkelumættet fedt: 3gNatrium: 467mgKalium: 124mgKostfibre: 1gSukker: 0.3gVitamin A: 0.01IUVitamin C: 0.02mgCalcium: 11mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan tilsætte alle mulige grøntsager og svampe i en risotto.

Du finder flere lækre opskrifter på italiensk mad her.

Flere inspirerende opskrifter:

Ærterisotto - opskrift på italiensk risotto med ærter

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på en italiensk ærterisotto, der er en nem risotto med ærter. Typisk serveres den som forret eller tilbehør til hovedretter.
Gå til opskrift
billede med ærterisotto

Risotto med kylling

4.6 fra 18 stemmer
Her får du min opskrift på risotto med kylling. Den lækre italienske ret laves i samme gryde, så det er nem aftensmad uden for meget opvask.
Gå til opskrift
risotto med kylling

Risotto med salsiccia

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på risotto med salsiccia og fennikel. Det er en velsmagende og nem italiensk klassiker, der også er hurtig at lave.
Gå til opskrift
risotto med salsiccia og fennikel

Pølserisotto - nem ret med pølser, risottoris og ærter

4.9 fra 9 stemmer
Her er den bedste opskrift på pølserisotto. En lækker og cremet risotto med pølser, porrer og ærter, og det er en meget aftensmad i én pande.
Gå til opskrift
pølserisotto

Risotto med asparges

4.7 fra 3 stemmer
Opskrift på klassisk italiensk risotto med asparges. Risottoen er nem at lave med blandt andet lidt hvidvin, og den bruges som tilbehør til mange kødretter.
Gå til opskrift
Cremet risotto med asparges

Risotto med svampe og parmesan

4.3 fra 18 stemmer
Elsker du svampe og parmesan, så prøv denne lækre og cremede risotto med svampe. Nyd den som den er eller brug den som tilbehør.
Gå til opskrift
Risotto med svampe smager fantastisk med parmesan og frisk persille. Vælg gode råvarer og de svampe, du har lyst til, så de får den helt rigtige smag. Foto: Charlotte Mithril

FAQ

Kan man varme risotto op igen?

Du kan sagtens varme en risotto igen, eventuelt dagen efter. Det kan være nødvendigt at tilsætte lidt mere væske, og det kan være vand eller bouillon. Du skal kun lige varme den op, og ikke lade den koge for længe, så risottorisene koges helt ud.

Hvor lang tid skal risottoris koge?

Den typiske kogetid er omkring 20 minutter, men kog dem ikke for længe. En god risotto må gerne have lidt bid.

Kan man komme fløde i en risotto?

Du kan sagtens tilsætte lidt fløde til risotto - det gør den kun endnu mere cremet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required