Her er opskriften på sprøde kalkun nuggets, der tilberedes i ovnen. Kalkun nuggets laves kalkunbryst, der paneres med panko rasp.
De fleste kender måske nuggets fra burgerrestauranten, men det er faktisk nemt at lave sine egne kalkun nuggets.
Normalt er det kyllingekød, der bruges til nuggets, men kalkunbryst er faktisk glimrende til formålet.
Panko rasp
Her er de vendt i en god panko rasp, men du kan også anvende en helt almindelig rasp.
Panko raspen er dog noget mere grov i konsistensen, og derfor får du en mere sprød panering.
Navnet panko rasp er i øvrigt en sammentrækning af to ord fra Portugal og Japan. Pan fra det portugisiske pao, der betyder brød, og det japanske ko, der betyder mel. Så ved du det.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til kalkun nuggets
500 gram kalkunbryst filet
2 æg
En smule mælk
100 gram panko rasp
Salt og friskkværnet peber
Olivenolie
Fremgangsmåde
- Kalkunbryst filet skæres i mindre tern, gerne 2-3 centimeter på hvert led. Ikke større, fordi du så forlænger tilberedningstiden i ovnen.
- I en dyb tallerken slås æggene ud og piskes sammen med en smule mælk.
- Hæld panko rasp i en anden dyb tallerken, og vend den med salt og peber.
- Dyb nu først kalkunstykkerne i æggene, og derefter grundigt i raspen.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir, og dryp dem med lidt olie.
- Steg de lækre kalkun nuggets i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 25 minutter.
- Du kan med fordel vende dem halvvejs i stedetiden, og igen dryppe dem med lidt olivenolie.
Servering
De færdigstegte og sprøde kalkun nuggets serveres eventuelt med disse baconkartofler og en peberfrugtsalat. Du kan eventuelt lave en aioli som dip til.
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er på kylling nuggets, nuggets med torsk og fish and chips.
Din vurdering
-
Kalkun nuggets
Stem her
( stemmer)
Comments
No Comments