Her får du en nem opskrift på italiensk peberfrugtsalat, der laves med grillede peberfrugter. Anrettes med ristede pinjekerner og en lækker dressing.
Peberfrugtsalat er en lækker og sund salat med de vitaminrige, røde peberfrugter, og så er salaten rimelig nem at lave.
Peberfrugterne grilles eller bages i ovnen, og derefter er de klar til den italienske peberfrugtsalat.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Ingredienser til italiensk peberfrugtsalat
3 røde peberfrugter
Lidt olivenolie
30 gram pinjekerner
4 spiseskefulde olivenolie
1 spiseskefuld sherryeddike (eller anden eddike)
1 teskefuld sennep
Salt og friskkværnet peber
1 potte basilikum
Ingredienser
- Skær den yderste top at peberfrugterne, og fjern frø og hinder. Del hver peberfrugt på midten.
- Pensl de halverede peberfrugter og grill dem ved indirekte varme (cirka 225 grader) i cirka 15 minutter, så skindet bliver sort og peberfrugterne møre. Kan også laves under grill i ovnen.
- Kom de grillede peberfrugter i iskoldt vand og dryp dem af. Nu kan du gnubbe det sorte skind af dem uden de store problemer.
- Peberfrugterne til din peberfrugtsalat skæres derefter i tynde skiver, som anrettes på et fad. Gerne i en cirkel.
- Pinjekerner ristes let på en pande og drysses over peberfrugterne.
- Rør en dressing af fire spiseskefulde olivenolie, en spiseskefuld eddike og en teskefuld sennep. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Kom dressingen over din peberfrugtsalat, og pynt til sidst med blade fra basilikum.
Peberfrugtsalat
Den færdige italienske peberfrugtsalat serveres straks, og den kan bruges som tilbehør til de fleste retter med kød.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Italiensk peberfrugtsalat