Bagte peberfrugter er lækkert tilbehør til en god bøf, koteletter og andet kød. Her har jeg bagt peberfrugter med lidt olivenolie, og det tager blot 15 min.
Bagte peberfrugter er hurtige at lave, og under bagningen får de en lidt sødlig smag.
De ovnbagte peberfrugter kan spises som de er - med skind, eller du kan flå skindet af, hvilket kun gør dem endnu mere lækre.
Opskriften er beregnet til fire personer med en peberfrugt til hver.
Opskrift på bagte peberfrugter
Bagte peberfrugter
Ingredienser
- 4 røde peberfrugter - delt i kvarte
- Lidt olivenolie - til pensling
- Lidt oregano - tørret, kan undlades
- salt
Sådan gør du
- Ovnen varmes op til 225 grader varmluft.
- De røde peberfrugter deles i kvarte, og kerner samt hinder fjernes let.
- Læg de kvarte peberfrugter på bagepapir på en bageplade, og peberfrugterne skal vende med ydersiden/skindsiden opad.
- Pensl dem med lidt olivenolie. Skal du spise peberfrugterne som de er - altså med skind, kan du også drysse dem med lidt tørret oregano. Det smager godt.
- Bages nu ca. 13-15 minutter, så skindet bliver lidt sort og meget rynket. Måske skal peberfrugterne have lidt længere tid.
- Tag de bagte peberfrugter ud og nyd dem som de er.
- Eller tag skindet af, og her er det nemmeste at komme de ovnbagte peberfrugter i en frysepose, som derefter lægges på køl. Når peberfrugterne er kølet lidt af, er det nemmere at flå dem. Du kan dog også godt tage skindet af peberfrugterne lige når de er kommet ud af ovnen, men det er så lidt mere besværligt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Fakta om peberfrugter
Rød peber, grøn peber eller peberfrugt er sammen med chili frugter af forskellige sorter af arten Spansk Peber.
Peberfrugt forhandles som grønne, gule og røde peberfrugter, alt efter modningsgraden.
De indeholder store mængder C-vitamin. I 100 g rød peber findes 191 mg.C-vitamin.
Del dine ideer og tanker med os andre her: