En nem opskrift på jordbær med vaniljecreme, der jo er en klassisk dansk sommerdessert. Med friske jordbær og en let, luftig og hjemmelavet vaniljecreme.
Hvad er næsten bedre end nye danske jordbær med vaniljecreme som afslutning på et godt måltid?
Nej vel, og den gode nyhed er, at den hjemmelavede vaniljecreme er meget nem at lave.
Faktisk kan du lave denne dessert på ca. fem minutter, hvorefter du blot stiller den på køl indtil den skal serveres.
Og jordbær med hjemmelavet vaniljecreme er et stensikkert hit som dessert, som alle vil elske.
Opskriften er beregnet til seks personer, men du kan jo nemt rette til, hvis I er flere eller færre. Måske kan du endda godt strække mængderne til otte personer.
Bemærk, at denne vaniljecreme laves uden majsstivelse. Se mere indhold:
Opskrift på jordbær med vaniljecreme
Ingredienser
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 7 gram flormelis en stor teskefuld med top
- 7 gram vaniljesukker en stor teskefuld med top
- 250 gram piskefløde
- 500 gram jordbær delt i kvarte
Sådan gør du
- Kom pasteuriserede æggeblommer i en skål sammen med flormelis og vaniljesukker.
- Pisk det luftigt med en elpisker.
- I en anden skål piskes fløden til en fast flødeskum.
- Læg elpiskeren væk og anvend nu i stedet en dejskraber til at vende æggemassen forsigtigt rundt i flødeskummet, så du får en let og luftig vaniljecreme.
- Jordbær skylles og nippes, hvorefter de deles i kvarte eller halve - afhængig af størrelse.
- Find seks glas frem, og her har jeg anvendt små patentglas med låg, der nemt går i køleskabet.
- Anret vaniljecreme i bunden af glassene, og brug en passende mængde.
- Ovenpå vaniljecremen lægges passende mængde jordbær. Du kan også pynte med et blad citronmelisse eller mynte.
- Stil glassene med jordbær med vaniljecreme på køl indtil de skal bruges.
Næringsindhold
Note
Jordbær med vaniljecreme serveres som den er - direkte fra glas.
Som sagt kan du pynte med enten lidt frisk citronmelisse eller mynte - og du kan også rive lidt chokolade over.
Den hjemmelavede vaniljecreme kan selvfølgelig også bruges sammen med andre bær, herunder eksempelvis blåbær eller friske brombær.
Her er der mere inspiration til en lækker dessert.
Comments
No Comments