Her er min opskrift på salat med ovnbagte tomater. En nem og meget lækker tomatsalat med tomater i ovn, rucola, spinat og ristede pinjekerner.
Salat med ovnbagte tomater emmer tydeligt af det italienske køkken, og det er da også en salat, der går fint til blandt andet pastaretter.
Tomatsalaten er nem at lave, og det er en de salater, som alle godt kan lide.
Mængden af blandt andet rucola og babyspinat kan du jo justere til som du synes, så du behøver ikke følge mængderne slavisk.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på salat med ovnbagte tomater
Salat med ovnbagte tomater og ristede pinjekerner
Ingredienser
- 200 gram tomater - helst små
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 teske oregano - tørret
- 50 gram babyspinat
- 75 gram rucola
- 30 gram pinjekerner - svarende til en pose
Dressing
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 1 teske sennep
- 1 citron - saften af citronen
- 1 teskefuld honning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- De små tomater kommes hele i et ildfast fad. Er det lidt større tomater (eks. cherrytomater) skæres de over i halve.
- Hæld lidt olivenolie over, og krydr med oregano, salt og friskkværnet peber. Vend det rundt så smagsstofferne fordeles.
- Stil fadet med tomaterne i ovnen, og giv dem ca. 20 minutter.
- Pinjekerner ristes af på en tør pande, men pas på de ikke branker!
- Babyspinat og rucola vendes sammen i en salatskål eller i et fad.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber.
- Hæld dressingen over spinat og rucola, og vend salaten sammen.
- Fordel de ovnbagte tomater på salaten, og drys de ristede pinjekerner over. Vupti, så er din salat med ovnbagte tomater klar.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Den færdige salat med ovnbagte tomater og ristede pinjekerner serveres straks.
Jeg bruger både tomatsalaten til pasta og kødretter.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Inga Christensen
Hej. Kan der bruges en anden salat en rucola?