Her er min opskrift på salat med ovnbagte tomater. En nem og meget lækker tomatsalat med tomater i ovn, rucola, spinat og ristede pinjekerner.
Salat med ovnbagte tomater emmer tydeligt af det italienske køkken, og det er da også en salat, der går fint til blandt andet pastaretter.
Tomatsalaten er nem at lave, og det er en de salater, som alle godt kan lide.
Mængden af blandt andet rucola og babyspinat kan du jo justere til som du synes, så du behøver ikke følge mængderne slavisk.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til salat med ovnbagte tomater
200 gram små tomater
2 spiseskefulde olivenolie
1 teske tørret oregano
50 gram babyspinat
75 gram rucola
30 gram pinjekerner (1 pose)
Dressing
4 spiseskefulde olivenolie
1 teske sennep
Saften af en halv citron
1 stor teskefuld honning
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- De små tomater kommes hele i et ildfast fad. Er det lidt større tomater (eks. cherrytomater) skæres de over i halve.
- Hæld lidt olivenolie over, og krydr med oregano, salt og friskkværnet peber. Vend det rundt så smagsstofferne fordeles.
- Stil fadet med tomaterne i ovnen, og giv dem ca. 20 minutter.
- Pinjekerner ristes af på en tør pande, men pas på de ikke branker!
- Babyspinat og rucola vendes sammen i en salatskål eller i et fad.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber.
- Hæld dressingen over spinat og rucola, og vend salaten sammen.
- Fordel de ovnbagte tomater på salaten, og drys de ristede pinjekerner over.
Den færdige salat med ovnbagte tomater og ristede pinjekerner serveres straks.
Jeg bruger både tomatsalaten til pasta og kødretter.
Se også mine opskrifter på: