Salat med vindruer er en virkelig dejlig, frisk og nem salat, der selvfølgelig også er hurtig at lave. Med grønne druer, tomat og rødløg.
Jeg elsker en salat med vindruer, for det giver altså en super dejlig friskhed og saftighed i salatskålen.
Især de store, grønne vindruer er gode til sådan en salat, og her er de i godt selskab med en blandet grøn salat, tomater og rødløg.
Jeg har brugt en såkaldt napolitana blanding her, der blandt andet består af rucola og spæde spinatblade. Men du kan sådan set bruge hvilken som helst grøn salat til den.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer. Under opskriften finder du forslag til, hvad du kan servere salaten sammen med.
Opskrift på salat med vindruer
Lækker salat med vindruer, tomater og rødløg
Ingredienser
- 75 gram blandet grøn salat
- 250 gram San Marzano tomater
- 1 stk rødløg
- 250 gram grønne vindruer
- 1 økologisk citron
- olivenolie
Sådan gør du
- Salaten skylles grundigt og slynges derefter tør. Fordeles i et fad eller salatskål.
- Tomaterne skylles ligeledes og deles i halve. Kommes over salaten.
- Rødløg pilles og snittes i helt tynde skiver, som fordeles jævnt i fadet. Du kan også hakke løget fint, hvis du ikke ønsker større stykker løg, men jeg synes, at de tynde løgskiver passer godt i salaten.
- Vindruerne skylles i koldt vand og kommes over.
- Citronen vaskes og deles i mindre både, der lægges på til sidst. Meningen er, at man kan presse lidt af citronsaften over sin salat - og så pynter citronbådene flot i salatskålen.
- Den færdige salat med vindruer dryppes med olivenolie i passende mængde, og er derefter klar til servering.
Del dine ideer og tanker med os andre her: