Ribeye på grill er garanti for den møreste bøf. Jeg har her gourmetsaltet en krogmodnet ribeye, og grillet den med Colmans sennepspulver i min gasgrill Weber Q3200.
Ribeye på grill er vidunderlig. og ribeye er den perfekte udskæring til en garantimør bøf, da den indeholder en god fedtmarmorering.
Den skal kun grilles et par minutter på hver side ved direkte varme, og så har du herremad på bordet.
Husk altid at købe bøffer af en god størrelse og kvalitet.
Jeg køber gerne ribeye, der er modnet på krog, og så må bøfferne altså gerne veje mindst 250 gram stykket.
Tynde bøffer er sværere at stege møre, da de for hurtigt bliver tørre. Så derfor skal de have en vis tykkelse.
Her får du min opskrift på ribeye på gasgrill, hvor jeg har gourmetsaltet kødet først - og derefter krydret det med Colmans sennepspulver, som du kan købe i de fleste supermarkeder.
Jeg har her grillet ribeyen i min Weber Q3200 gasgrill, men du kan selvfølgelig også sagtens bruge en kuglegrill. Stadig er det ved direkte varme, og stegetiden er den samme.
Servér grillet ribeye med ovnbagte kartofler og en god portvinssovs.
Ingredienser til ribeye på grill
1 ribeye - krogmodnet og på mindst 250 gram
1 teskefuld Colmans sennepspulver
1 teskefuld fint salt
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tag bøfferne ud af køleskabet en time før de skal bruges. Dup kødet af med et stykke køkkenrulle.
- Giv dem en omgang gourmetsaltning, og det vil sige en rund, halv teskefuld fint salt på hver side.
- Lad så ribeyen hvile en halv time, inden du giver den en omgang Colmans sennepspulver. Igen en halv teskefuld på hver side. Gnub det godt ind i kødet.
- Hvis du er til mere saltet kød - eller mere smag af sennepspulver, kan du roligt give bøfferne lidt mere end anført her. Det ødelægger ikke kødet.
- Lad nu bøfferne hvile endnu en halv time, før vi nu skal til at grille dem.
- Varm gasgrillen op ved fuld styrke. Vi skal stege ved direkte varme, så begge brændere skal i gang. Lad grill og rist blive meget varme!
- Læg så bøfferne på grillen, og de skal grilles 2-3 minutter på hver side - afhængig af tykkelse.
- Grill dem et minut, vend og grill et minut, vend og grill et minut, vend og grill et minut. Er det meget tykke bøffer, giver du dem lige en smule længere tid på grillen. Men ikke så meget, at bøfferne bliver tørre!
- Tag nu bøfferne af, krydr med friskkværnet peber, og lad dem hvile fem minutter inden servering.
Sådan steger du den perfekte ribeye på grill.
Se også mine opskrifter på:
Ribeye med bagte løg og hjertesalat
Din vurdering
-
Ribeye på grill
Stem her
( stemme)
Comments
No Comments