Ribeye er en af de allerbedste udskæringer. Mør og fuld af smag takket være fedtmarmoreringen. Spis den både som bøf eller en hel steg.
Ribeye steaks er nogle af de bedste bøffer i verden. Takket være fedtmarmoreringen, der går igennem hele udskæringen, har bøfferne meget smag.
Fedt giver smag til kød, men i dette tilfælde giver det også garanti for mørhed. Fedtmarmoreringen smelter nemlig, når du steger den, og det betyder, at fedtet trænger ind i kødet.
Ribeye steaks skæres ud af en marmoreret oksefilet. De vil typisk være to centimeter tykke over det hele.
Det kan være forvirrende. Hvad er forskellen på højreb, entrecotes og ribeye? Hvad skal jeg vælge, hvis jeg vil forkæle mig selve og/eller mine nærmeste?
Forskel på entrecotes og ribeye
Svaret kommer her, men det er lidt nørdet, så hold tungen lige i munden.
Oksefileten er den lange muskel, der løber fra nakken over den første del af ryggen. Det er den forreste del af højreb.
Da den ikke bliver brugt lige så meget som andre muskler, er der mere fedt i, og dens udskæringer er meget møre.
Du kan skære forskellige udskæringer af oksefileten. Udskæringen tættest på hovedet indeholder mest fedtmarmorering, det er den, vi kalder ribeye.
Eller entrecôte, for det afhænger af, hvordan man skærer stykket ud. Og hvad slagterne eller supermarkederne kalder dette stykke.
Hold nu fast: Køber du entrecôte, kan det være det ribeye, men nogle skærer entrecote fra tyndstegen, og så har det ikke noget med ribeye at gøre.
Kommer entrecôte fra rygdelen, ja, så vil det ofte være nogenlunde det samme som ribeye. Forskellen kan være, at entrecôte har en fedtkant, hvor ribeyen har mere fedt i selve kødet.
Næringsindhold for ribeye
Kød indeholder ingen kulhydrater og mange proteiner. Det er en af vores vigtigste kilder til proteiner herhjemme. Således også oksekød.
Her ser du energifordelingen for 100 gram råt kød fra ribeye-udskæringen ifølge Frida Fooddata.dk:
Energi: 265 kalorier.
Protein: 18,2 gram.
Fedt: 21,3 gram.
Holdbarhed og anvendelse
Ofte vil ribeye steaks eller en steg kunne holde op til ti dage i køleskabet, hvis du ikke har åbnet vakuumpakken. De kan også fryses ned i op til seks måneder.
Her får du opskrifter på dejlige retter med den møre og marmorerede udskæring:
Del dine ideer og tanker med os andre her: