Bøf med sennepssovs tilberedes af ribeye, der pandesteges ved høj varme. Derefter koges panden af med whisky, fond, fløde og sennep.
Opskriften på bøf med sennepssovs er beregnet til to personer, men er jo nem at gange op til eksempelvis fire.
Ingredienser til bøf med sennepssovs
2 ribeye oksebøffer på cirka 200 gram stykket
2 teskefulde salt
0,5 deciliter whisky
1 deciliter oksefond
2-3 teskefulde sennep
1 deciliter piskefløde
1 teskefuld sukker
1 håndfuld friskhakket persille
Salt og friskkværnet peber
+ ovn tomater (lun tomat- og bønnesalat)
Fremgangsmåde
- Ribeye saltes på begge sider, hvor du bruger en teskefuld salt til hver bøf. Lad bøfferne trække salt i en halv time.
- Smelt en spiseskefuld smør på en pande sammen med en spiseskefuld olie, og steg nu bøfferne ved høj varme. De skal have cirka tre minutter på hver side.
- Vend bøfferne efter halvandet minut, steg i halvandet minut, vend igen efter halvandet minut, og steg færdig i halvandet minut. I alt tre minutter på hver side.
- Læg bøfferne i et lunt fad.
- Kog panden af med whisky, og tilsæt derefter oksefond. Lad det koge en smule ind og kom så sennep ved.
- Tilsæt piskefløde og sukker, og smag sennepssovsen til med salt og friskkværnet peber.
- Vend hurtigt friskhakket persille i sennepssovsen, og anret sovsen rundt om bøfferne i fadet.
Server straks med lun tomat- og bønnesalat (se opskriften længere oppe), ovnstegte persillekartofler og friskbagte flutes.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: