Her er min opskrift på Bøf Lindstrøm eller Bif a la Lindsröm. Klassisk hakkebøf fra Sverige med kapers og syltede rødbeder. Serveres med råstegte kartofler.
Opskriften på Bøf Lindstrøm er beregnet til fire personer.
Ingredienser til Bøf Lindstrøm
500 gram hakket oksekød
100 gram syltede rødbeder
1 lille bundt forårsløg
2-3 spiseskefulde kapers
1 æg
Salt og friskkværnet peber
1 deciliter oksefond
Fremgangsmåde
- Kom det hakkede oksekød i en skål, og til biff a la Lindstöm foretrækker jeg kød med en fedtprocent på 10-12.
- Både de syltede rødbeder og forårsløg hakkes meget fint og kommes i skålen.
- Tilsæt ligeledes kapers, og er de store, skal de også hakkes lidt.
- Vend farsen sammen med et æg, salt og friskkværnet peber.
- Rør nu farsen godt igennem.
- Del kødet i fire lige store portioner, som hver formes til en god bøf. Hak bøfferne med bagsiden af en kniv, for så holder den nemmere formen under stegningen.
- Varm en pande op ved god varme, kom en god klat smør og lidt olie på, og steg dine Bøf Lindstrøm i cirka 5-6 minutter på hver side. Start med en god varme for at give kødet en god stegeskorpe, hvorefter du kan skrue lidt ned for blusset.
- Tag dine hakkebøffer af, hvorefter panden hurtigt koges af med lidt oksefond.
Servering
Bøf Lindstrøm serveres med lidt af skysaucen over, og dertil gerne råstegte kartofler og en nem og hjemmelavet agurkesalat.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: