Sådan laver du en mør rib-eye på gasgrill. Bøffen grilles ved direkte varme sammen med aubergine og squash.
Opskriften på rib-eye på gasgrill er beregnet til to personer, men du kan sagtens gange den op til det dobbelte.
Ingredienser til rib-eye på gasgrill
2 store og møre rib-eye med en god fedtmarmorering (mindst 200 gram stykket)
2 teskefulde fint salt
2 teskefuld balsamico glaze
Friskkværnet peber
2 skiver smør
Se her hvordan du laver grillet aubergine og squash
Fremgangsmåde
- Tag rib-eye ud af køleskabet i god tid før du skal bruge dem, så de kan nå at trække salt og balsamico. Gerne en halv time før turen på grillen.
- Dup bøfferne tørre med et stykke køkkenrulle, og salt dem på begge sider.
- Smør derefter rib-eye ind i balsamico glaze, der er en tyktflydende balsamico, som kan købes i de fleste supermarkeder. Brug en teskefuld til hver bøf.
- Lad dem nu trække 15-30 minutter på en tallerken på køkkenbordet.
- Rib-eye bøffer grilles ved en god varme - midt mellem middel og fuld styrke på gasgrillen. Og ved direkte varme med begge brændere tændte.
- Smør risten med lidt olivenolie eller rapsolie, og grill bøfferne tre minutter på hver side. Først halvandet minut, vende, og så halvandet minut mere.
- Gentag, men nu vender du bøfferne på den anden led, så der dannes et skråt grillmønster på bøfferne.
- Tag bøfferne af, og giv dem straks en omgang friskkværnet peber. Læg også em skive smør på hver bøf.
- Grill også aubergine og squash til - se hvordan du gør det i linket længere oppe.
Rib-eye på gasgrill bliver helt perfekte med intervalstegte pommes frites eller verdens bedste bagekartofler til.
Del dine ideer og tanker med os andre her: