Sådan laver du nemt pulled chicken. Opskrift med en god marinade, hvorefter kyllingen steges i tre timer ved lav varme i ovnen.
Opskriften på pulled chicken er beregnet til fire personer.
Ingredienser til pulled chicken
4 store stykker kyllingebryst
Marinade
0,5 deciliter olivenolie
2 teskefulde salt
1 teskefuld paprika
1 teskefuld løgpulver
1 teskefuld æbleeddike
1 teskefuld økologisk rørsukker
Fremgangsmåde
- Rens kyllingebryst fileterne for fedt og eventuelle stykke brusk, og læg dem i en stor frysepose.
- Bland alle ingredienserne til marinaden sammen, og rør den blank, så rørsukkeret bliver rørt godt ud.
- Kom marinaden ned i posen til kyllingekødet, og massér det godt ind i kødet.
- Luk posen og læg den i køleskabet. Pulled chicken er bedst hvis du marinerer kødet et døgn i forvejen, men på en travl dag kan du også gøre det en time eller to før turen i ovnen.
- Tag kødet ud af posen og læg det i et ildfast fad.
- Steg så kyllinge fileterne i ovnen ved 110 grader i tre timer, så det bliver en rigtig omgang pulled chicken.
Nu kan du så trække kyllingen fra hinanden med to gafler, og du har den bedste pulled chicken. Som du kender det fra pulled pork.
Du kan bruge kødet i hjemmebagte burgerboller eller i en salat. Mulighederne er mange.
Du kan også spice den færdige, trevlede kylling op med en krydret BBQ-sauce eller en god ketchup.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Pulled chicken i ovn
Stem her
( stemmer)
Berit
Jeg laver det altid i en stegepose, det forbliver saftigt og lækkert
Men en stor succes hos os og bruger ind imellem også et kalkunbryst
Heidi
Er der ikke noget over kyllingebrysterne? Tænker at de kan blive tørre. Kan de laves i stegepose?
Pebbel16
Er det varmluftsovn eller alm ovn? Mvh Lene
Holger Rørby Madsen
Hej Lene
Du giver dem bare almindelig over- og undervarme 🙂
God fornøjelse
Bedste hilsner
Holger