Sådan laver du en lækker persillemos med friskhakket persille, kartofler, jordskokker og æggeblommer. God mos til bagning i ovn.
Til persillemos til fire personer skal du bruge:
600 gram kartofler
200 gram jordskokker
Citronsaft
50 gram smør
4 pasteuriserede æggeblommer (2 bægre)
1 bundt persille
Salt og hvid peber
Sådan laver du en lækker persillemos:
Skær kartofler og jordskokker, og skær dem i mindre tern.
Kom dem i gryde med usaltet vand, hvor vandet netop dækker kartofler og jordskokker. Tilsæt også lidt citronsaft.
Kog nu nu kartofler og jordskokkerne møre - det tager cirka 20 minutter.
Hæld vandet fra, og lad dem dampe af.
Tilsæt smør i tynde skiver, og mos det sammen med et piskeris.
Tilsæt de pasteuriserede æggeblommer og rør persillemosen lind.
Smag mosen til med salt og hvid peber.
Hak persillen fint og rør den ud i mosen.
Nu kan du servere persillemosen som den er, men du kan også bage den i ovnen.
Hæld den i et ildfast fad, og bag den i 10 minutter ved 200 grader varmluft.
Persillemosen passer perfekt til en bøf stroganoff eller bankekød.
Persillemos laves af kartofler og jordskokker, der røres med smør og pasteuriserede æggeblommer. Kan bages i ovnen i 10 minutter. Foto: Guffeliguf.dk.
Kom med din kommentar her