Osteæggekage er en god, gammeldags æggekage tilsat revet ost. En hurtig og god ret, som både kan bruges som aftensmad og til frokost.
Osteæggekage er en dejlig nem ret. Kender du de dage, hvor man kommer sent hjem fra job og bare har lyst til at kaste sig på sofaen til en god film?
De dage man tænker, "jeg kan ikke overskue aftensmaden".
Hvis du har det sådan nogle gange, er en klassisk æggekage perfekt til de dage.
Det er nem mad på 15 minutter, og det er da næsten lige til at overkomme, ikke? Det var i hvert fald for mig i går.
Se også andre opskrifter:
Opskrift på osteæggekage med bacon
Osteæggekage med bacon og cherrytomater
Ingredienser
- 14 æg - øko
- 200 gram bacon - sprødstegt
- 1 spsk smør
- 1 sjat fløde
- Flagesalt
- Peber
- ½ dl revet lækkert ost
- cherrytomater
- 1 håndfuld basilikum - eller purløg
Sådan gør du
- Tænd ovnen på grill 240 grader.
- Steg bacon sprødt.
- Pisk æg, ost og fløde sammen i en skål.
- Hæld det på den pande, du har stegt bacon på, lad endelig fedtet bliver derpå.
- Sæt hele panden i den forvarmet ovn ca. 10 minutter. Husk at bruge en pande uden plastikhåndtag.
- Serveres med sprødstegt bacon, urter og tomater.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Du kan bruge alle typer ost fra cheddar til mozzarella og den græske fetaost. Fetaen skal blot smuldres eller skæres i små tern.
Server med et godt brød, eventuelt et hjemmebagt, hvis du har tid. Prøv for eksempel et sprødt focacciabrød.
Del dine ideer og tanker med os andre her: