Sådan laver du den bedste champignonsuppe, som du koger på hønsefond og lidt fløde. Champignonsuppen er god som både forret og hovedret.
Hvis du ønsker at lave din champignonsuppe på forhånd, koger du suppen helt frem til punktet piskefløden.
Lige inden gæsterne kommer kan du tilsætte den letpiskede fløde sammen med skiver af champignon. I dette tilfælde er det en god idé, at vente med at skive champignonerne til du skal bruge dem.
Har du ikke hønsebouillon hjemme i skabet, ja så kan du også bruge en grøntsagsbouillon.
Opskriften er beregnet til fire personer. Måske seks.
Ingredienser til champignonsuppe
500 gram friske champignon - gerne økologiske
2 store og finthakkede løg
5 spiseskefulde hvedemel
1,5 liter hønsebouillon
2 deciliter piskefløde
Saften af en halv citron
Smør til stegning
Fremgangsmåde
- Start med at rengøre dine champignoner. Skær roden af, og børst eventuelle jordrester af svampene. Brug ikke vand, det vil sige at du ikke må skylle dem under vandhanen.
- Ikke overraskende vil svampene (!) opsuge noget af vandet, og det ønsker vi ikke her. Skær så dine champignon i tynde skiver.
- Sæt nu en gryde over ved ikke for kraftig varme (4-5 på en skala fra 1-9), og smelt en god klat smør. Svits så de finthakkede løg, det tager 8-10 minutter, da vi skal have løgene helt klare.
- Hold en lille håndfuld champignon i skiver tilbage (dem skal vi bruge som pynt i den færdige suppe), men kom resten i gryden sammen med lidt citronsaft. Nu skal de også stå og simre cirka 15 minutter.
- Drys så hvedemel i gryden (det skal jævne suppen), og derefter 1,5 liter hønsebouillon. Lad det koge op og koge i 10 minutter - smag til med salt og friskkværnet peber.
- Pisk imens fløden ganske let - det skal ikke være en tung flødeskum. Vend fløden i den varme champignonsuppe, rør det forsigtigt rundt, og tilsæt de rå, skivede champignoner (det du lagde til side tidligere).
- Hæld gerne din champignonsuppe forsigtigt op i en skål, og pynt med fintklippet og frisk persille eller purløg.
Se også mine opskrifter på: