Champignontærte med forårsløg og krydderier er alle tiders frokost-ret serveret med en god salat. Kan selvfølgelig også nydes som aftensmad.
Champignontærte er en virkelig dejlig ret med champignoner som basen, og timian, forårsløg og masser af ost som prikken over I'et.
Det tager en lille time at lave svampetærten, men halvdelen af tiden foregår i ovnen, hvor man kan nå at blande en god salat imens.
Sprøde salatblade og grøntsager passer altid fint med grøntsagstærter, så det vil jeg klart anbefale.
Opskrift på champignontærte
Ingredienser
Tærtebund
- 150 gram hvedemel
- 50 gram grahamsmel
- 1 teskefuld salt
- 75 gram smør
- 0,5 dl vand
- 2 spiseskefulde olivenolie
Fyld
- 25 gram smør til stegning
- 350 gram champignoner skiver
- 4 stk forårsløg skiver
- 2 fed hvidløg finthakket
- 5 kviste timian el. 1 spsk tørret timian
- salt og friskkværnet peber
- 4 stk æg
- 1 deciliter creme fraiche 18 %
- 75 gram ost mozzarella el. cheddar, revet
Sådan gør du
Tærtebund
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær smør i små tern, bland smørret med alle ingredienserne. Du skal endelig ikke røre meget, men saml det hele med hænderne, så du får det godt fordelt.
- Tryk dejen ud i tærtebunden, og prik huller med en gaffel. Forvarm, til den har fået lidt farve - ca. 10-15 minutter. Imens laver du fyldet.
Tærtefyld
- Rens champignonerne og skær dem i skiver. Skær forårsløget i skiver og pres/finhak hvidløg.
- Steg det i smør på panden sammen med timiankviste i fem minutter. Smag til med salt og peber.
- Hæld det op i en sigte, så det kan dryppe lidt af.
- Imens pisker du æg, cremefraiche, salt og peber. Fordel det over champignonerne og drys nu med en masse revet ost.
- Bag din champignontærte i 25-30 minutter. Du kan eventuelt sætte et stykke stanniol over tærten de sidste 10 minutter, hvis du synes, at osten bliver for mørk.
Næringsindhold
Noter
Jeg kalder denne tærte for champignontærte, men du kan sagtens bruge andre svampe i tærten.
Du skal blot følge mængdeangivelsen og opskriften, uanset om du bruger champignoner, Karl Johan eller andre svampe.
Comments
No Comments