• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Quiche Lorraine - opskrift på lækker fransk tærte

Quiche Lorraine - opskrift på lækker fransk tærte

Quiche Lorraine
4.8 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
36
SHARES
FacebookMessenger36PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. november 2023 - Udgivet: 4. november 2021

Bedste opskrift på Quiche Lorraine. En lækker tærte med bacon fra det franske køkken, og den er god til både brunch, frokost og aftensmad.

Quiche Lorraine er en lækker tærte med bacon, og den er en klassiker fra det franske køkken.

I denne udgave er det med en skøn rugmelstærtebund, der giver lidt mæthed, og den passer perfekt til den franske tærte.

Der er tale om en åben tærte, og opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på Quiche Lorraine

Quiche Lorraine
newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden

Quiche Lorraine

4.75 fra 12 stemmer
Bedste opskrift på Quiche Lorraine. En lækker tærte med bacon fra det franske køkken, og den er god til både brunch, frokost og aftensmad.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Frokost
Køkken: Fransk
Kalorier: 210
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Rugmelstærtebund
  • 125 g smør - koldt og skåret i tern
  • 225 g rugmel
  • 125 g hvedemel
  • ¾ tsk salt
  • 3-4 spsk vand - koldt
Fyld til Quiche Lorraine
  • 250 g bacon - skåret i tern
  • 2 rødløg - skåret i tern
  • 3 fed hvidløg - knust og finthakket
  • Lidt timian - blade fra ca. 3 stilke
  • 5 æg
  • 115 g emmentaler - revet
  • 3 ¼ dl madlavningsfløde - 18%
  • 1 tsk muskatnød - fintrevet (kan udelades)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kom de to slags mel og det kolde smør i en skål og smuldr det mellem fingrene til det bliver grynet (her kan der også bruges en foodprocessor). Tilsæt vand og saml dejen. Det kan være at du skal bruge mere vand end der står her, men tilsæt kun lidt ad gangen.
  2. Pres dejen ud i en letsmurt tærteform (28 cm. i diameter) og prik den med en gaffel. Forbag den ved 180 grader (ikke varmluft) i 10 minutter. Tag den ud.
  3. Fyld til Quiche Lorraine: Kom bacontern på en kold pande. Skru op for varmen og steg bacontern sprøde og gyldne. Hæld dem op på køkkenrulle, så fedtet kan dryppe af.
  4. Hæld det meste af baconfedtet fra og sauter så løg sammen med timian, til løgene bliver bløde og begynder at karamellisere let. Tilsæt hvidløg og lad dem stege med i et minuts tid.
  5. Kom det på køkkenrulle, så det kan dryppe af.
  6. Pisk æg, madlavningsfløde, muskat, salt og friskkværnet peber sammen. Tilsæt osten og rør den i.
  7. Fordel bacon og løg på den forbagte tærtebund. Hæld ostemassen over og sæt din Quiche Lorraine i en 200 grader varm ovn (ikke varmluft) i 30 minutter til den er gylden.

Næringsindhold

Kalorier: 210kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Den færdige Quiche Lorraine serveres straks, og gerne sammen med en lækker avocadosalat.

Her finder du flere lækre opskrifter:

Tærtedej - nem opskrift på dej til hjemmelavet tærte

Broccolitærte

Porretærte med skinke - opskrift på lækker tærte med porrer

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required