Se her hvordan du laver en bagefast kagecreme. Med denne opskrift flyder kagecremen ikke ud, og cremen anvendes til blandt andet kanelsnegle.
Skal du bruge kagecreme i bagværk, er det godt at anvende en bagefast kagecreme, så cremen ikke løber ud under bagningen.
En bagefast kagecreme bruger du blandt andet i kanelsnegle, en kanelstang, kringle og lignende stykker bagværk.
Opskriften her giver knap 600 gram færdig kagecreme, der køles ned inden brug.
Opskrift på bagefast kagecreme
Ingredienser
- 3 spiseskefulde sukker
- 2 spiseskefulde vaniljesukker
- 35 gram majsstivelse
- 2 æg
- 5 deciliter sødmælk
Sådan gør du
- Det er uhyre nemt at lave hjemmelavet og bagefast kagecreme, og det tager ingen tid. Kom sukker i en tykbundet kasserolle sammen med vaniljesukker, majsstivelse og to æg, og pisk det godt sammen.
- Varm det nu op under piskning, og tilsæt sødmælk.
- Pisk videre mens kagecremen varmes, og varm den igennem ved middel varme indtil du har en tyk konsistens. Den bagefaste kagecreme må IKKE koge!
- Hæld cremen i en skål, læg et stykke husholdningsfilm over og lad kagecremen køle helt ned inden brug. Eventuelt i køleskabet.
- Nu har du den allerbedste creme, der ikke løber ud under bagning. Altså en bagefast kagecreme.
Næringsindhold
Tips
Bagefast kagecreme påføres i et tyndt lag på dejen til eksempelvis kanelstang, hvor cremen smøres forsigtigt ovenpå en kanelremonce.
Prøv også at tilføje et lille lag creme til hjemmebagte kanelsnegle eller i din kringle. Det gør kun dit bagværk endnu bedre.
Holdbarhed
Den bagefaste kagecreme kan holde sig 4-5 dage i køleskabet.
Så du skal altså ikke smide rester af kagecreme ud, men blot bage en ny portion kage, hvor cremen kan anvendes.
Se også disse opskrifter:

Ole Olsen
God kagecreme, den har kun een fejl, den kage jeg brugte den i blev spist for hurtigt. 🙂
Kan den bagefaste kagecreme fryses?
Erik Jensen-Dahm
Er det korrekt, at der skal 2 spiseskefulde vaniljesukker i kagecremen?
Det er jo næsten en hel dåse vaniljesukker fra Tørsleffs. Jeg har brugt 2 teskefulde i stedet.