Her er min opskrift på verdens nemmeste kanelsnegle. Du kan lave 16 lækre kagesnegle med remonce på blot 45 minutter. Inkl. hævetid.
Sådan laver du verdens nemmeste kanelsnegle uden at gå på kompromis med kvaliteten.
Dejen er nem og hurtig at lave, og hævetiden er blot ti minutter, hvorefter de gammeldags snegle med kanel bages i 15 minutter.
Opskriften giver 16 nemme kanelsnegle med lækker kanelremonce, som bages på én bageplade.
Længere nede kan du også se hvordan du laver dem som kanelsneglekage eller kanelsnegle i fad.
Opskrift på kanelsnegle
Ingredienser
Remonce
- 150 gram smør
- 200 gram sukker
- 2 spiseskefulde kartoffelmel
- 4 teskefulde kanel
Sådan gør du
- Sødmælk lunes til lillefingervarmt og kommes i skålen til røremaskinen. Gær smuldres i og røres ud i mælken. Anvend dejkrog.
- Derefter røres æggene i.
- Hvedemel vejes af i en anden skål sammen med sukker og kardemomme, og æltes ind i dejen.
- Smør blødgøres eventuelt i mikroovn, men smørret må ikke smeltes! Kommes i dejen, som nu æltes ved middel hastighed i fem minutter.
- Tag dejen ud på bordet, og rul den jævnt ud til en firkant på cirka 50 gange 30 centimeter.
- Remoncen røres sammen med en spiseske og smøres derefter ud på dejen.
- Rul forsigtigt dejen sammen, og skær det yderste af enderne af. Del resten af kanelsnegle-rouladen i 16 lige store stykker, hvor hver er cirka tre centimeter tykke. Brug en skarp kniv.
- Stil sneglene på en bageplade med bagepapir, og du kan sagtens have alle 16 kanelsnegle på samme bageplade.
- Pisk æg og lidt mælk sammen, og pensl kanelsneglene grundigt.
- Lad dem hæve 10 minutter og ikke længere!
- Stil de ovnklare kanelsnegle ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal bages cirka 15 minutter. Overbag ikke kanelsnegle, fordi de så nemt bliver for tørre!
- Lad kanelsneglene køle lidt af på en rist, hvorefter de pyntes med glasur (se i linket hvordan du laver den).
Kan de fryses?
Kagesnegle med kanel kan sagtens fryses ned, men så skal du ikke give dem glasur først.
Du kan eventuelt også fryse de ubagte kanelsnegle, og så tage en kanelsnegl op og bage den når lysten melder sig. Her skal de dog tøs op først, og også hæve lidt inden de sættes i en varm ovn.
Jeg synes dog det fungerer bedst, når man bager kanelsneglene færdige inden de kommer på frost, og så blot tør dem op i ovnen eller mikroovn.
Kanelsneglekage
Du kan også bruge opskriften til at lave en kanelsneglekage.
Her følges opskriften som ovenover, og i stedet for at sætte sneglene på en bageplade, stilles de tæt i en springform eller en bradepande. Bagetiden er den samme.
Kanelsnegle i fad
Kanelsnegle i fad er også populært, og fordelen er, at kanterne jo bliver bløde i stedet for hårde.
Her er opskriften og fremgangsmåden som ovenfor, hvor kanelsneglene stilles tæt i et fad.
Kanelsnegle i fad er blandt andet godt hvis du skal have kanelsneglene med til arbejdet eller skolen.
Efter bagning pyntes sneglene direkte i fadet, og er derefter klar til brug.
Kagesnegl uden gær
Du kan også lave kanelsnegle uden gær, men lad mig bare være ærlig og sige, at kanelsneglene absolut er bedst når du laver dem med min gærdej som anvist i opskriften.
Og da hævetiden på disse snegle med kanel i forvejen er meget kort, så vinder du ikke det store ved at bage dem uden gær. Men det kan som sagt lade sig gøre, hvis du nu pludselig ikke har gær i huset.
Fremgangsmåden er, at du rører alle ingredienser sammen, og i stedet for gær anvendes to teskefulde bagepulver.
Dejen skal jo så ikke hæve overhovedet, men efter at have kanelsneglene på bagepladen eller som kanelsnegle i fad, kan du stille pladen direkte i ovnen. Bagetiden er den samme.
En kanelsnegl uden gær er fin når den er nybagt, men holdbarheden er ikke lang. Så nyd dem friskbagte.
Kanelsnegle uden æg
Du kan også nemt lave kanelsnegle uden æg.
Her undlader du at bruge de to æg i opskriften, og i stedet tilsættes lidt mere mælk.
Dejen og dermed det færdige resultat bliver knap så fyldigt og luftigt, men det kan altså sagtens lade sig gøre at bage snegle med kanel uden æg.
Kagesnegl uden mælk
Lige så nemt er det at lave kanelsnegle uden mælk.
Her udskiftes mælken blot med samme mængde lunkent vand.
På samme måde kan smør erstattes med margarine, hvis du vil undgå laktose.
Kanelsneglekagemand
Skal du holde fødselsdag, kan du nemt lave en kanelsneglekagemand.
Du følger blot opskriften, og skærer kanelsneglene ud som anvist. Bortset fra en enkelt, der skæres i dobbelt tykkelse, og rulles lidt større. Den anvendes som hoved på kagemanden.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg først hovedet på. Derefter lægges resten af kanelsneglene, så de tilsammen ligner en kagemand.
Efter bagning pyntes med glasur og slik. Sådan laver du verdens nemmeste kanelsneglekagemand.
Og så er kanelsneglen jo også i familie med både kanelsnurrer og kanelstang, som også er fremragende bagværk.
Er kanel farligt?
Der har været stor fokus på kanel, som der jo blandt andet er en del af i en kanelsnegl. For er kanel farligt - og hvor store mængder bør man højest indtage?
Det er stoffet kumarin i kanelen, der kan være problematisk, og derfor skal man være opmærksom.
Hos Fødevarestyrelsen lyder det dog, at moderate mængder af kumarin ikke er farligt for os at spise, men det er usundt at spise større mængder af kanel.
I værste fald kan kumarin medføre skader på leveren, så det skal man selvfølgelig tage alvorligt.
Men man tager altså ikke skade af at spise en kanelsnegl eller to. Blot man ikke indtager for store mængder kanel og kumarin dagligt.
Som med alt andet skal man spise med måde - dette gælder også i forhold til kanelsneglene.
Flere kager med kanel:
Hej Cindie
Godt spottet - mange tak 🙂
Den er nu rettet til.
Alt det bedste til dig
Holger
Hej der er fejl i remoncen, der står 2xsmør istedetfor smør og sukker
Mvh Cindie