Her er min opskrift på verdens bedste kanelkage. En lækker, svampet og luftig kage med kanel, der toppes med chokoladeglasur og hakkede mandler.
Kanelkage er en af mine favoritter, for jeg er vild med både kanel og kager, så det er en ret god kombination.
Kagen er nem at bage, og dejen røres sammen på få minutter, og derefter er det blot at fordele dejen i en bradepande, hvorefter den bages færdig i ca. 35 minutter.
Se også: Lækker kanelstang med remonce og creme
Imens kan du lave den lækre chokoladeglasur til kanelkagen, der til sidst drysses med hakkede mandler.
Opskriften er til 12 personer. Den giver i hvert fald 12 fine stykker kage med kanel.
Opskrift på kanelkage
Ingredienser
Dej til kanelkage
- 150 gram smør smeltet
- 250 gram hvedemel
- 300 gram sukker
- 4 teskefulde kanel
- 1 teskefuld bagepulver
- 1 teskefuld natron
- 1 nip salt og nelliker - kan udelades
- 2 æg
- 250 gram kærnemælk
Chokoladeglasur
- 50 gram mælk
- 50 gram smør
- 100 gram mørk chokolade med mindst 70% kakao
- 200 gram flormelis
Pynt
- 30 gram mandler hakkede
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 175 °C varmluft.
- Smelt smør i en lille gryde og sæt det til side.
- I en skål vendes hvedemel sammen med sukker, kanel, bagepulver, natron og lidt salt.
- Kom kærnemælk og æg i, og nu piskes dejen sammen med en elpisker. Det er det nemmeste. Pisk dejen godt sammen.
- Kom så det smeltede smør ved, og pisk igen dejen sammen,
- Læg et stykke bagepapir i en lille bradepande, der er ca. 33 gange 23 centimeter. Eller tilsvarende størrelse.
- Fordel dejen i bradepanden.
- Bag nu din kanelkage på næstnederste rille i ca. 35 minutter ved 175 grader varmluft. Tag derefter kagen ud og lad den køle lidt af.
- Chokoladeglasur laver du ved, at smelte varm smør og mælk op i en lille gryde, så smørret er helt smeltet.
- Derefter røres hakket chokolade i, og det røres helt ud. Til sidst røres flormelis i, og nu har du den lækreste chokoladeglasur.
- Fordel glasuren jævnt på din kanelkage, og drys med hakkede mandler.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Når chokoladeglasuren er stivnet, er den lækre kanelkage klar til servering, hvor du skærer den ud i passende firkanter.
Kanelkagen kan sagtens fryses ned, og den tøs op ved stuetemperatur.
Se også: Verdens bedste kanelsnegle - hvor fyldet bliver i