Se hvordan du laver en kæmpe kanelsnegl. En nem opskrift på kæmpe kanelsnegle med kanelremonce og creme, der altid er et sikkert hit.
Kæmpe kanelsnegl er en vanvittig lækker kage, der samtidig er super nem at lave.
Her bygger du en stor kagesnegl op lag på lag, hvor starter en snegl i midten, og derpå lægges så lag på lag, indtil formen er fuld.
Se også: Kanelsnegle opskrift med remonce og creme
Du får to kager ud af denne opskrift, og de kan fryses ned til senere brug.
Opskrift på kæmpe kanelsnegl
Ingredienser
Dej til kæmpe kanelsnegl
- 300 gram vand lunkent, svarer til 3 dl.
- 50 gram gær
- 30 gram sukker
- 600 gram hvedemel
- 1 teske kardemomme stødt
- 1 æg
- 10 gram salt
- 75 gram smør blødt
Creme
- 350 gram kagecreme se opskrift i linket
Kanelremonce
- 200 gram brun farin
- 200 gram smør blødt
- 10 gram kanel
- 30 gram kartoffelmel
- 30 gram olie smagsneutral
Pynt
- 1 æg
- 2 spiseskefulde mælk
- 1 nip salt
- hasselnøddeflager
- perlesukker
Sukkerstrygelse
- 3 spiseskefulde sukker
- 3 spiseskefulde vand kogende
Glasur
- 200 gram flormelis
- Lidt vand koldt
Sådan gør du
- Start med at lave creme til din kæmpe kanelsnegl. Følg opskriften på kagecreme - eller brug en pulvercreme, der blot røres sammen. Er cremen hjemmelavet, skal den køles af.
- Til dejen kommes vand, gær og sukker i skålen til din røremaskine, og det røres godt ud. Tilsæt hvedemel sammen med kardemomme, æg og salt, og kør dejen ved middel hastighed i ca. 5 minutter. Brug dejkrog.
- Tilsæt så det bløde smør, og ælt det ind i dejen ved middel hastighed, hvilket tager ca. 3-4 minutter.
- Tag dejen ud på bordet og virk den op. Du kan se her hvordan man virker dej op. Lad dejen ligge på køkkenbordet med et viskestykke over i ca. 15 minutter.
- Rør imens hurtigt alle ingredienserne til kanelremonce sammen.
- Del dejen i to lige store stykker. Rulles ud til et kvadrat på ca. 30 gange 30 centimeter. Smør halvdelen af kanelremoncen på, og derpå halvdelen af cremen.
- Rulles sammen til en roulade, og skæres ud i 10 lige store skiver, der altså hver er ca. 3 centimeter bred.
- Find en form med en diameter på ca. 20-22 centimeter frem. Læg en skive roulade i midten af formen. Tag en ny skive roulade og vikl den uden om den første skive. Altså hvor den rulles ud igen til en lang strimmel, som så lægges om den første, og på den måde får du et nyt lag. Fortsæt til du har brugt alle rouladeskiverne. Jo, det er lidt fedtet at arbejde med, men værre er det heller ikke.
- Pensles med æg, der er pisket sammen med lidt mælk og et nip salt. Drys også lidt hasselnøddeflager og perlesukker over. Fortsæt på samme måde med den anden kæmpe kanelsnegl.
- Bag dem på næstnederste rille ved 200 grader over- og undervarme i ca. 27 minutter. Kagerne skal ikke efterhæves. Bagetiden afhænger af hvor meget din ovn varmer.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Den færdigbagte kæmpe kanelsnegl tages ud.
Giv den en omgang sukkerstrygelse, som du laver af sukker og kogende vand, der røres ud. Pensles på den varme kage.
Lad kagerne køle af, hvorefter de pyntes med glasur.
Du får to kager af denne opskrift, og du kan sagtens fryse den ene ned.
Fakta om kanel
Kanel (Cinnamomum verum, Cinnamomum zeylanicum) er en busk, der tilhører laurafamilien og vokser i Sydøstasien.
Dens bark bruges som krydderi og smagsstof i mad og bagværk.
Kanel har også længe været brugt i traditionel medicin på grund af sine antiseptiske, antiinflammatoriske og antioxidantegenskaber.
Der findes to typer af kanel: Ceylonkanel og cassiakanel, med Ceylonkanel anset som den finere, sødere og mildere sort.
Se flere opskrifter:
Lækker kanelstang med remonce og creme
Kringle med æble, kanel og remonce
Æble- og blåbærkage med crumble og kanel