Bedste opskrift på kylling i fad, der steges i ovnen sammen med skiveskårne kartofler. Kyllingen krydres med paprika og timian.
Kylling i fad er en nem opskrift til tilberedning af kylling. og her er det med en bund af kartofler.
Derfor har du en samlet ret, der er god både som hverdagsret, men bestemt også kan bruges i weekenden med inviterede gæster.
Opskriften minder lidt om klassikeren lørdagskylling, men her er den altså med tilbehør med kartofler,
Der er nok til fire personer.
Opskrift på kylling i fad
Ingredienser
- 1,5 kilo kylling
- 800 gram kartofler
- 1 deciliter hønsefond eller bouillon
- olivenolie spar ikke på den
- paprika
- timian
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Vask kartoflerne grundigt, men du behøver ikke at skrælle dem. Skær kartoflerne ud i tynde skiver, og fordel dem i et ildfast fad. Kom lidt bouillon ved.
- Hæld en god sjat olivenolie over, og krydr dem med lidt salt, friskkværnet peber og tørret timian. Vend dem godt rundt, så smag og krydderier fordeles godt.
- Partér kyllingen i underlår, overlår, vinger - og kyllingebrysterne deles i to, så du ialt har fire stykker brystkød.
- Fordel kyllingestykkerne ovenpå kartoflerne.
- Pensl kyllingen med lidt olie og krydr med salt, paprika og timian.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal dit kyllingefad nu steges i cirka 50 minutter.
- Tjek at kartoflerne er møre, og giv dem ellers fem minutter mere.
Næringsindhold
Tips
Kylling i fad med kartofler serveres sammen med en lækker tomatsalat.
Se også mine opskrifter på:
Hvor lang tid og ved hvor mange grader ville du give det i en airfryer? Laver efterhånden ikke noget i ovnen mere, når vi kun er to.
Tak for mange lækre opskrifter 👍😋
Hej Ruth
Mange tak for de pæne ord. God ide at lave den i Airfryer - og jeg vil tro den skal have ca. 40 minutter ved 180 grader.
Alt det bedste
Holger