Bedste opskrift på kylling i fad, der steges i ovnen sammen med skiveskårne kartofler. Kyllingen krydres med paprika og timian.
Kylling i fad er en nem opskrift til tilberedning af kylling. og her er det med en bund af kartofler.
Derfor har du en samlet ret, der er god både som hverdagsret, men bestemt også kan bruges i weekenden med inviterede gæster.
Opskriften minder lidt om klassikeren lørdagskylling, men her er den altså med tilbehør med kartofler,
Der er nok til fire personer.
Opskrift på kylling i fad
Ingredienser
- 1,5 kilo kylling
- 800 gram kartofler
- 1 deciliter hønsefond eller bouillon
- olivenolie spar ikke på den
- paprika
- timian
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Vask kartoflerne grundigt, men du behøver ikke at skrælle dem. Skær kartoflerne ud i tynde skiver, og fordel dem i et ildfast fad. Kom lidt bouillon ved.
- Hæld en god sjat olivenolie over, og krydr dem med lidt salt, friskkværnet peber og tørret timian. Vend dem godt rundt, så smag og krydderier fordeles godt.
- Partér kyllingen i underlår, overlår, vinger - og kyllingebrysterne deles i to, så du ialt har fire stykker brystkød.
- Fordel kyllingestykkerne ovenpå kartoflerne.
- Pensl kyllingen med lidt olie og krydr med salt, paprika og timian.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal dit kyllingefad nu steges i cirka 50 minutter.
- Tjek at kartoflerne er møre, og giv dem ellers fem minutter mere.
Næringsindhold
Tips
Kylling i fad med kartofler serveres sammen med en lækker tomatsalat.
Se også mine opskrifter på:
Den smager fantastisk! Alle skulle prøve den - 1000 tak for opskriften.
Hej Anya
Tusind tak - jeg er super glad for du kan lide opskriften 🙂
Med de bedste hilsner
Holger
Havde egentlig skrællet kartofler for at få dem med noget oksekød, men havde noget kylling der skulle bruges. Jeg gik på nettet og faldt over denne opskrift.
Jeg kom i øvrigt et enkelt snittet løg mellem kartofler og kylling. Der udover rev jeg nogle gulerødder, hvilket passede perfekt til retten.
Det er ikke sidste gang jeg laver det, tak.
Hej Frank
Dejligt at høre, mange tak.
Glimrende med flere grøntsager i retten - det vil jeg også prøve af.
De bedste hilsner
Holger