Kogt torskerogn smager umanerlig dejligt på et stykke ristet rugbrød. Her er opskriften på et lækkert smørrebrød med hjemmekogt torskerogn.
Kogt torskerogn smager så godt, at det er svært at sammenligne med den rogn, vi køber i dåse.
Her er det den ægte vare uden tilsætning af tomatpure eller krydderier. Uanset om du selv koger dem, eller om du køber dem færdigkogt, er det en skøn spise.
Nogen rister lige rognen på panden, efter den er kogt, men jeg holder meget af smagen, som den er.
Med mayonnaise, citron og radiser bliver det ikke meget bedre. I hvert fald ikke for os, der kan lide torskens rogn.
Opskrift på smørrebrød med kogt torskerogn
Kogt torskerogn med mayo, radiser og citron
Ingredienser
Torskerogn kogning
- 1 stk torskerognbukser - 2-300 gram
- 1,5 l vand
- 2 stk laurbærblad
- ½ citron - skiver
- salt og friskkværnet peber
Smørrebrød med kogt torskerogn
- 2 skiver rugbrød
- smør
- 2 stk hjertesalatblade
- 10 skiver torskerogn
- 2 skiver citron
- purløg - klippet
- mayonnaise
- friskkværnet peber
Sådan gør du
Kogning
- Pak torskerognsbukserne stramt ind i madpapir, pak derefter stanniol og pak det tæt som en rulle, så bukserne ligger tæt sammen.
- Sæt vand over i en gryde med citron, salt, peberkorn og laurbær.
- Når vandet er tæt på kogepunktet, kommer du rullen i vandet og lader den ligge i vandet i 35-40 minutter. Vandet må ikke koge, imens torskerognen ligger i det, men kun lige være så varmt, at det er under simrepunktet.
- Når torskerognen er kogt, tager du den op, pakker den ud og køler den af.
Smørrebrød
- Rist to skiver rugbrød, del dem eventuelt i fire trekanter. Smør et tyndt lag smør på.
- Læg et hjerteblad på hvert rugbrød.
- Skær kogt torskerogn i skiver. Fordel torskerognsskiverne på rugbrødet.
- Kom mayonnaise på torskerognen, herefter drysser du lidt klippet purløg og radiser i skiver ud over.
- Slut af med en citronskive på hvert stykke smørrebrød og server.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan også riste torskerognsskiverne et par minutter på hver side, røre en remoulade og toppe med citronskiver.
Torskerognsbukser kan du købe kogte, rå og røgede. Det koster ikke meget mere at købe kogt torskerogn i stedet for rå fra fiskehandleren, til gengæld sparer du en masse tid.
Del dine ideer og tanker med os andre her: