Kartoffelæggekage: Her får du min bedste opskrift på kartoffelæggekagen, der steges færdig i ovnen. Den er med bacon og pølser.
Se her hvordan du laver en virkelig god kartoffelæggekage, og opskriften er ganske nem.
Bacontern og kartoffeltern svitses, hvorefter den overhældes med æggemasse og bages færdig i ovnen. Nemmere bliver det næsten ikke.
Kartoffelæggekagen er god som hovedmåltid, hvor den kan serveres med rugbrød og et glas koldt øl, men den er også en fremragende frokostret.
Æggekage med kartofler er nærende og sund, og opskriften her er til fire personer.
Se flere opskrifter her:
Opskrift på kartoffelæggekage
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 150 gram bacon - i tern
- 500 gram kartofler - i små tern
- 8 æg
- 1 deciliter mælk
- 2 teskefulde majsstivelse
- Lidt muskatnød - reven
- salt og friskkværnet peber
Til pynt
- 8 skiver bacon - i skiver
- 2 wienerpølser
- 2 store tomater
- 1 bundt purløg - hakket
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
- Klargør kartoflerne ved at vaske dem, og derefter skære dem i små tern, så de kan nå at blive tilberedt relativt hurtigt.
- Kom lidt smør på en varm pande, og steg først bacontern næsten sprøde. Kom så kartoffeltern på, og steg videre i ca. 5 minutter. Vend bacon- og kartoffeltern rundt undervejs.
- Kom mælken i en skål, og pisk det sammen med majsstivelse. Slå æggene ud i mælken, og pisk det godt sammen. Krydr med lidt reven muskatnød, salt og peber.
- Hæld æggemassen over bacon og kartofler i panden, og lad det stå et minuts tid.
- Stil så panden ind på en rist midt i ovnen, og bag din kartoffelæggekage i cirka 20 minutter. Æggekagen skal være stivnet.
- Imens steger du baconskiverne sprøde på en anden pande, tomaterne deles i mindre både og purløg klippes fint. Wienerpølserne kan med fordel lunes på panden og skæres i mindre stykker.
Næringsindhold
Med bacon og pølser
Tag den færdigbagte kartoffelæggekage ud af ovnen, og pynt med baconskiver, pølser, tomater og purløg.
Giv den eventuelt også et skud friskkværnet peber.
Denne kartoffel æggekage i ovn er en fordanskning af den klassiske italienske frittata æggekage.
Se mange flere opskrifter med æg her.
Del dine ideer og tanker med os andre her: