Opskrift på en nem jordbærkompot, der kan bruges til is eller kager. Eller spises som den er. Smagt til med rørsukker og lidt citronsaft.
Til verdens bedste jordbærkompot skal du bruge:
400 gram frosne jordbær
2 spiseskefulde økologisk rørsukker
1 teskefuld vaniljesukker
1 spiseskefuld citronsaft
Sådan laver du en god jordbærkompot:
Kom de frosne jordbær på i en lille gryde, og tilsæt rørsukker og vaniljesukker.
Du skal ikke bruge vand, da de frosne jordbær afgiver rigeligt vand under kogningen, og derfor vil vandet blot være med til at fortynde smagen af jordbær. Så drop at komme vand i.
Lad nu jordbærrene koge op, og lad dem derefter småkoge i cirka 15 minutter. Rør i gryden undervejs.
Tilsæt til sidst lidt citronsaft, og smag til. Alt efter dine smagsløg kan det være du ønsker lidt mere sukker eller citronsaft i jordbærkompotten. Det er op til dig.
Lad så jordbærkompotten køle af.
Derefter er den perfekt til hjemmelavet vaniljeis eller kager.
Du kan også bare fordele portionen her i fire små glas, og servere som den er til dessert.
Comments
No Comments