Et lækkert italiensk hvedebrød bagt med Manitoba hvedemel, der indeholder særlig meget gluten. Opskriften giver to lækre hvedebrød.
Italiensk hvedebrød er en solid fætter til den franske baguette eller flute, og er fremragende tilbehør til en omgang pasta.
Det er vigtigt, at du under formningen af de to brød ikke slår for meget luft ud af brødene.
Og giv dig så god tid til hævningen af brødet, for det er trin, som skal overholdes for at få den dejlige konsistens.
Opskrift på italiensk hvedebrød
Ingredienser
- 3 dl lunkent vand
- 20 gram gær
- 100 gram hvedemel
- 350 gram Manitoba italiensk hvedemel
- 2 tsk salt
- 3 spsk olivenolie til dej før hævning
- 2 spsk olivenolie under hævning
Sådan gør du
- Kom gær og lunkent vand op i en skål, og rør gæren ud.
- I en anden skål blander du de to typer mel sammen med salt, og rører det derefter gradvist ud i væsken sammen med olivenolien.
- Ælt den med hænderne indtil dejen ikke længere klistrer til hænderne. Tilfør om nødvendig en smule mere hvedemel.
- Læg dejen i skålen, og smør overfladen med et par spiseskefulde olie. Lad den hæve overdækket i 45 minutter.
- Efter 45 minutter tager du dejen op på et meldrysset bord, og ælter den hurtigt igennem. Ikke voldsomt, men så du får trukket dejen lidt ud.
- Så er det tilbage i skålen med dejen til det italienske hvedebrød, overdæk igen - og lad hvile 30 minutter.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Tag dejen op, og del den i to. Nu skal dejen IKKE æltes - men form hurtigt to aflange brød, som du lægger på bagepladen.
- Lad dem hæve 15 minutter.
- Lav et snit på langs af brødene, og pensl dem med olivenolie.
- Nu skal de bages midt i ovnen ved 200 grader - og bagetiden er cirka 20 minutter.
- Italiensk hvedebrød er færdigt når det er smukt og gyldent.
Server til en af disse lækre pastaretter:
Comments
No Comments