Opskrift på gulerodskage fra New Orleans med ostecreme. Amerikansk carrot cake, der er en lækker kage med gulerødder og frosting med flødeost.
Få en fantastisk opskrift på gulerodskage, der stammer fra den populær blog Newyorker By Heart, og der er tale om en rigtig amerikansk carrot cake fra New Orleans.
Man fristes endda til at sige, at det måske er verdens bedste gulerodskage, og den skal du bare glæde dig til at sætte tænderne i. Den er svampet, tilpas krydret og virkelig lækker i både konsistens og smag.
Kagen, der kan toppes med flødeost, rækker til otte personer, og rester sættes på køl til senere brug. Du kan også fryse kagen ned - men uden frosting. Se længere nede hvordan du i stedet laver en smørcreme til kagen.
Se også disse opskrifter:
- Gulerodskage i airfryer - nem opskrift
- Gulerodsboller - opskrift på sunde boller med gulerod
- Gulerodsbrud - opskrift på luftige brød med gulerod
Opskrift på gulerodskage
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 325 gram sukker
- 3 deciliter majsolie - eller anden madolie, men IKKE olivenolie!!
- 4 æg
- 300 gram hvedemel
- 1 spiseske kanel
- 1 teske salt
- 2 teske natron
- 350 gram gulerødder - revne
- 50 gram valnødder - evt. letristede
Frosting:
- 125 gram flødeost - naturel, light er ok, hvis du føler for det
- 50 gram smør - blødt
- vaniljesukker - efter smag
- 200 gram flormelis
Sådan gør du
- Pisk 325 gram sukker og 3 deciliter majsolie cremet og pisk 4 æg i et ad gangen. Pisk rigtig, rigtig godt.
- Sigt og bland 300 gram hvedemel, 1 spiseske kanel, 1 teske salt og 2 teske natron i dejen og vend 350 gram gulerødder (revne) og 50 gram valnødder (hakkede) i til sidst.
- Fyld dejen i en smurt springform/lille bradepande.
- Bag din gulerodskage fra New Orleans i ca. 60 minutter ved 175 °C. Afkøles på rist.
- Frosting: Pisk 125 gram flødeost og 50 gram smør (blødt) cremet. Tilsæt lidt vaniljesukker og 200 gram flormelis. Pisk frostingen glat. Kan smages til med mere vaniljesukker.
- Smør frosting over den kolde kage og pynt evt. pynte gulerødder eller nogle hele valnødder. Du kan også pynte kagen med en hjemmelavet smørcreme.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Gulerodskage med smørcreme
Er du ikke så vild med frosting, kan du også lave gulerodskagen med smørcreme.
Her pisker du 150 gram smør luftigt, hvorefter 250 gram flormelis piskes i sammen med to teskefulde vaniljesukker.
Pisk indtil du har en lækker og luftig smørcreme, der kommes på den afkølede kage.
Vild med kage? Så prøv også mine opskrifter på chokoladekage, drømmekage og banankage.
Lena
Hej
Først og fremmest tusind tak for en helt fantastisk hjemmeside med de bedste opskrifter.. Vil som mange andre især rose denne opskrift for den er jo ikke mindre end fantastisk. Jeg har igennem mit arbejde i en kantine haft svært ved at finde en ordentlig kage som kan bages i store portioner uden at bliver for tør. Denne her opskrift slår aldrig fejl ! Nu har vi været så frække at videreudviklet den ved at bytte kanel ud med kakao, og den smager stadig super godt og høster meget ros hos vores kollegaer.
:O) Lena
Skau
Hej…
Ja endnu engang skal jeg bage denne fantastiske kage… den er nem, lækker, svampet og vanedannende. Jeg har kun fået ros når jeg har taget den med til div. arrangemanter og “kan jeg få opskriften”
Jeg bruger dog farrin i stedet for sukker, elsker den lidt krydrede smag det giver.
Og tusind tak for det enorme arbejde du har med denne blog. Jeg læser næsten dagligt og bruger opskrifterne ofte.
Du er en sand engel til os der ingen fantasi har til spændende madlavning.
Tusind tak.
Venlig hilsen Louise
Claus
Super lækker opskrift på gulerodskage, jeg har bagt den flere gange og det har været et hit hver gang.
Hvis man vender gulerødderne i lidt mel inden man rører dem i dejen, synker de ikke til bunds i kagen . Det kan de godt gøre hvis dejen står lidt inden den kommer i ovnen.
Venlig hilsen
Claus
Sofie Maria
Kagen var en stor, STOR succes hos mine veninder – flere sagde, at det var den bedste gulerodskage de havde haft. Og alle forspiste sig – hihi;)
Og så til frostingen! Inden jeg puttede spya-flødeosten i, smagte jeg lige en gang på det. Føj! Det var ikke godt! Salt og slet, slet ikke en mulig ingrediens i frostingrn! Hurtig ned i fakta inden lukketid og købe en almindelig fuldfed flødeost;) Mums den blev lækker! Jeg tilføjede fakisk revet citronskræl fra en hel citron – det var enormt lækkert!
Desuden bagte jeg de bedste cookies jeg nogensinde har smagt! Fyldt med mørk chokolade, mandler og kokos – sig til hvis du vil have en opskrift;)
Mange hilsner
Sofie
Hanne
Jeg er ved at bage din gulerodskage til noget familiekomsammen, og jeg er sikker på at alle bliver ellevilde! *S*
Rigtig god weekend!
Kh, Hanne
Sanne
Min kæreste smagte kagen forleden, og efter første bid stoppede han helt op, smilede saligt og sagde "det her er nok den bedste kage jeg nogensinde har smagt!"
Jeg er i øvrigt enig med ham – kagen er fantastisk! Tak for opskriften.
Tanja
Hej
Denne kage er simpelthen fabelagtig : )
Jeg plejer at udelade noedder.
Og for lige at tilfoeje lidt ekstra til frostingen, rister jeg noget kokosmel, som jeg drysser over.
Tak for al den inspiration der er at finde paa din blog.
Mvh. tanja
Karin
Kagen blev suuuuper god, selv med almindeligt bagepulver, kan godt forstå du er glad for den opskrift! Mmmm… Min mand synes det var en af de bedste kager jeg nogensinde har bagt, så tusind tak for at dele opskriften!
Hilsner fra Ecuador
Karin
Pernille
Hvor stor er den bradepande du har brugt her i centimeter?
Jeg har nemlig planer om at afprøve denne opskrift til min kærestes fødselsdag her på torsdag 🙂
Svar
Ca. 30 x 20 eller noget i den stil. Held og lykke med kagen, håber den falder I jeres smag…..
Pernille
Så er kagen bagt 🙂
Jeg laver frostingen lige inden servering i morgen regner jeg med 🙂
Tog en lille smagsprøve, og den er jo FANTASTISK! Det bliver helt klart ikke sidste gang jeg bager den! Og så var den ret nem at lave..
(og fødselaren er enig i at den er helt fantastisk!)
– Pernille
Mille
Har prøvet denne opskrift tidligere, tilsatte en del ekstra hakkede og tørristede valnødder og hasselnødder (kan virkelig anbefales) og den bare så lækker. Vil lige høre dig til, om du har nogen erfaring med at bruge opskriften til muffins? De skal vel have noget mindre, kunne man forestille sig. Forslag til bagetid?
Mange hilsner Mille, en endnu flittig bloglæser
Ps.: (sidst jeg lavede muffins, var formene for tynde, så de kunne slet ikke bære kagemassen, jeg havde puttet i. Ved du, hvordan kan man vide, om formene er af god nok kvalitet? Hvor køber du sådanne?)
Mater
Så fik jeg langt om længe taget mig sammen til at prøve din berømte gulerodskage 🙂
Den har fået meget ros, og den var stadig lækker og saftig efter et døgn i køleskab (stort plus!). Jeg savnede dog den krydrede smag fra farinen og synes den var lidt for sød, selvom jeg brugte den sukkermængde du anbefalede. Næste gang vil jeg prøve med farin og mindre af den, for det er helt klart en kage der kan tåle at blive bagt igen! Jeg lavede creamcheesefrosting med 100 gram flormelis, det blev rigeligt sødt til mig. Tak for en skøn blog!
Susanne
Hej
Så er kagen i ovnen! Jeg elsker simpelhen gulerodskage og især denne opskrift. I anledning af min fødslesdag idag synes jeg lige jeg ville forkæle mine kære(og mig selv;) med denne fantasiske kage. Tusind tak – det er nu 5 gang den bages!Mange hilsner fra Gårslev
Mette
Tak for en rigtig god blog og mange dejlige madopskrifter. Har for første gang prøvet at bage din gulerodskage og hold da op, hvor var den bare lækker. Skal bestemt bages igen.
Lige et lille spørgsmål til frostingen. Hvordan får du den så creamet og fast. Min blev meget tynd også selvom jeg kom meget flormelis i?
MVH Mette
Sussi
SUK endelig fik jeg taget mig sammen til bage din berømte kage. Det en cupcake/muffin version, og de er hele berømmelsen værd. Jeg fik mange komplimenter for dem , og har henvist til din blog. Tak for deling 😉
kh SS
Bettina
Hej,
Jeg er lige faldet over denne opskrift men kan ikke se billederne så kunne rigtig godt tænke mig at vide hvor meget kage der egentlig er? (Vi er kun 2 i huset og begynder at have dårlig samvittighed over alt det kage jeg kører ud med til familien.) Er det en hel bradepande så jeg med fordel halvere hele opskriften?
Ps. Super skøn blog, har med lavet flere af dine gode opskrifter. 🙂
Mange hilsner Bettina
Svar:
Hej Bettina!
Ja, der forsvandt desværre en del billeder, da bloggen blev flyttet. Men som der også står i opskriften, så er portionen til en lille bradepande eller en springform.