Med denne opskrift kan du nemt bage en lækker gulerodskage i airfryer. En lækker kage med gulerod, der bages med olie og derfor uden smør.
Gulerodskage i airfryer er både nem og hurtig at bage, og dejen skal blot vendes sammen.
Kagen laves med revne gulerødder, og så er den uden smør. Det er godt hvis du døjer med et for højt kolesteroltal. I stedet røres dejen med rapsolie.
Se også: Bananmuffins i airfryer - nemme og luftige
Kagen bages som sagt i en airfryer, men ønsker du at lave gulerodskagen i en almindelig ovn, kan du enten bruge denne opskrift på gulerodskage - eller bage kagen ved 180 grader over- og undervarme i ca. 30 minutter.
Der er kage nok til 6-8 personer. God bagelyst.
Opskrift på gulerodskage i airfryer
Ingredienser
- 140 gram hvedemel
- 5 gram bagepulver
- 175 gram sukker
- 1 knivspids kardemomme - eller lidt mere
- 1 teske kanel - strøget
- 70 gram vand
- 70 gram rapsolie - eller anden smagsneutral olie
- 70 gram gulerødder - revet
- 2 æg - strl. M, piskes let sammen
Sådan gør du
- Til gulerodskage i airfryer starter du med, at veje hvedemel af i en skål sammen med bagepulver, sukker , kardemomme og kanel. Vend det sammen.
- Tilsæt koldt vand sammen med rapsolie, revne gulerødder og æg.
- Vend dejen forsigtigt sammen med en dejskraber, du skal ikke piske den. Vendes sammen så dejen netop er samlet, men uden lommer af hvedemel.
- Hæld gulerodskagedejen i en form, der passer i din airfryer. Jeg bruger en aluform med en diameter på ca. 23 centimeter, som du kan købe i de fleste supermarkeder.
- Bag gulerodskagen ved 170 grader i 25 minutter. Prik i kagen og tjek at den er gennembagt.
Næringsindhold
Tips
Så har du en lækker gulerodskage bagt i airfryer, og nu skal kagen blot stå og køle af.
Kagen kan nydes som den er, eller du kan pynte den med frosting med flødeost, en smørcreme eller glasur.
Se også: Nem chokoladekage i airfryer

Comments
No Comments