• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Hakkebøf (opskrift på hakkebøffer med bløde løg og sovs)

Hakkebøf (opskrift på hakkebøffer med bløde løg og sovs)

billede med hakkebøf og bløde løg på pande
4.7 fra 149 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. maj 2025 - Udgivet: 22. juli 2020

Nem og lækker opskrift på hakkebøf med bløde løg. Klassisk dansk ret med hakkebøffer, løg og god sovs, som hele familien vil elske at spise.

Hakkebøf er en klassisk ret, hvor du steger bøffer af hakket oksekød på en pande, og serverer dem med bløde løg og en god sovs.

Hakkebøffer kan laves på forskellige måder, men her får du den helt sikre og nemme grundopskrift. Og hakkebøfferne smager præcist som de skal.

Men jeg guider dig også igennem alt du skal vide om tilberedning, herunder hvordan hakkebøfferne formes, de bløde løg, om tilberedning i ovn, fad eller på grillen - og du kan også læse hvor mange kalorier, der er i dem. Opskriften er beregnet til fire personer.

Indhold
  • Nem og lækker opskrift på hakkebøf med bløde løg. Klassisk dansk ret med hakkebøffer, løg og god sovs, som hele familien vil elske at spise.
  • Hakkebøf
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Derfor hakker man en bøf
  • Stegetid på hakkebøf
  • Bløde løg til hakkebøf
  • Hakkebøffer i grill
  • Hakkebøf sous vide
  • Tilbehør til hakkebøffer
  • Kan man spise gråt hakkekød?
  • Hakkebøffer i ovn
  • Hakkebøffer med baconflødesovs - nem og lækker opskrift
  • Hakkebøffer med porrer - nem opskrift
  • Jægerbøf
  • Hakket oksekød og spidskål i ovn
  • Fyldt spidskål med oksekød
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med hakkebøf og bløde løg på pande
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hakkebøf

4.68 fra 149 stemmer
Nem og lækker opskrift på hakkebøf med bløde løg. Klassisk dansk ret med hakkebøffer, løg og god sovs, som hele familien vil elske at spise.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 440
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g hakket oksekød - med 10 procent fedt
  • 3 store løg
  • 3 spsk smør
  • 3 dl oksefond - eller bouillon
  • 1 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Hakket oksekød deles i seks lige store stykker. Brug en skarp kniv og skær det ud. Klem hvert stykke fars sammen i hånden til en kugle, men lad være med at mase den alt for hårdt. En hakkebøf kan også blive for kompakt og hård, så alt med måde.
  2. Tryk kødet lidt fladt på et skærebræt, og form til en hakkebøf. Brug eventuelt mit tip nede i billederne. Hak hakkebøffen med bagsiden af en kniv, så den ikke mister formen under stegningen på panden.
  3. Løg pilles og halveres, og snittes derefter i skiver.
  4. Smelt smør på en varm pande, og kom løgene på. Steg nu løgene helt bløde ved en middel varme, og det tager mindst 10 minutter. Rør i løgene undervejs og krydr med salt og peber. Tag løgene af panden og over i en lille skål.
  5. Kom en stor klat smør på panden igen og skru lidt op for varmen. En hakkebøf steges nemlig ved en pæn varme, så kødet ikke begynder at koge. Steg hakkebøfferne cirka fem minutter på hver side, og vend dem nogle gange undervejs. Til sidst krydres med salt og friskkværnet peber, og hakkebøfferne lægges til side på en tallerken eller i et fad.
  6. Kom oksefond på panden og lad det koge op. Jævn den med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Rør sovsen godt rundt så den ikke klumper, og smag den til med salt og peber - og eventuelt lidt sherryeddike eller lignende eddike. Jævnes til ønsket konsistens.
  7. Læg så hakkebøfferne tilbage i sovsen og fordel de bløde løg ovenpå bøfferne.

Næringsindhold

Kalorier: 440kcalKulhydrater: 12gProtein: 28gFedt: 30gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 13gTransfedt: 2gKolesterol: 107mgNatrium: 835mgKalium: 708mgKostfibre: 2gSukker: 5gVitamin A: 2IUVitamin C: 8mgCalcium: 59mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her får du et par billeder af fremgangsmåden:

Sådan skal du forme en hakkebøf. Støt kanten af bøffen med den ene hånd, mens du med fingrene på den anden hånd trykker din hakkebøf rund ud til kanten. Foto: Guffeliguf.dk.
Billede med hakkebøf der hakkes med en kniv
billede med hakkebøffer på pande
billede med bløde løg til hakkebøf
billede med oksefond der hældes på panden til hakkebøf
billede med hakkebøffer, bløde løg og sovs

Derfor hakker man en bøf

Måske har du undret dig hvorfor det hedder en hakkebøf, men det er der faktisk to gode grunde til. Dels er bøfferne lavet af hakket oksekød, og alene deraf giver navnet jo god mening.

Men det er også vigtigt at man hakker den formede bøf med bagsiden af en kniv. Forsigtigt hakker du bagsiden af kniven ned i kødet, så den bliver mere fast, og du skal hakke bøfferne lidt på kryds og tværs. Og på begge sider. Fordelen ved at hakke bøfferne er, at de så holder formen bedre når de steges.

Et andet gammelt husmodertrick er, at du presser kødet i midten lidt ned med en tommefinger for at hakkebøfferne ikke buler op når de steges på panden.

Og i det hele taget skal du ikke lave hakkebøfferne for tykke, da de så netop har det med at bule op og mest ligne en stor kødbolle når de er færdigstegte.

Stegetid på hakkebøf

Hvor lang tid skal en hakkebøf steges på panden? Den præcise stegetid afhænger naturligvis blandt andet af størrelsen, men generelt vil jeg sige fem minutter på hver side.

Bøfferne steges ved en god varme i lidt smør, og vendes nogle gange undervejs.

Kernetemperaturen skal være på minimum 63 grader, så den kan du jo måle med et stegetermometer. Men steg heller ikke bøfferne så længe, at de bliver tørre og kedelige.

Og så for lige at slå det fast: Den perfekte hakkebøf er lidt rosa i midten, men uden at være rå!

Bløde løg til hakkebøf

De bløde løg synes jeg er helt afgørende. Jeg plejer at lave dem af de store zittauerløg, men du kan også anvende rødløg.

Løgene sauterer stille og roligt i en god mængde smør, og stegetiden er på den anden side af de ti minutter, så du virkelig får stegt den gode og sødlige løgsmag frem. I opskriften her har jeg stegt dem helt klassisk, men du kan også peppe dem lidt op.

Kom løgene på panden og lad dem svitse lidt af. Tilsæt så lidt balsamico og lidt sukker og lad det karamellisere lidt ind. Tilsæt så lidt kalvefond eller bouillon, og lad dem stege helt bløde. Krydr med salt og peber. Det er altså mega gode bløde løg!

Hakkebøffer i grill

Hakkebøf i grill er også super lækkert. Her grilles hakkebøfferne cirka fem minutter på hver side ved en god og direkte varme.

Løgene kan du med fordel grille på en pande, der ligeledes stilles over direkte varme.

Hakkebøf sous vide

Du kan også lave hakkebøffer sous vide.  Det er faktisk ikke så svært, men det kan lyde lidt besværligt. Med sous vide får du altid en virkelig lækker bøf, som på ingen måde er tør.

Start med at forme bøfferne som du plejer, og jeg foretrækker de er cirka halvanden centimeter høje. Derefter skal de fryses i et par timer, så de er hårde. Et par timer plejer at være nok. Så kommes de frosne bøffer i en vakuumpose, som derefter lukkes i vakuummaskinen. Sørg som altid for, at al luft er ude.

Form din varm sous vide til 57 grader, og her skal bøfferne have to timer. Så er de lige tilpas og en smule lyserøde - uden at være rå. Derefter er blot at stege eller grille dem. Husk at det sker ved høj varme enten på panden, eller ved direkte varme på grillen.

Tilbehør til hakkebøffer

Hakkebøffen er i sig selv en skøn ret, men der skal selvfølgelig noget grønt til kød, løg og sovs.

Jeg vil foreslå at du serverer dem med råstegte kartofler eller dampet spidskål. Du kan selvfølgelig også servere de hvide kartofler til, men det kan godt blive lidt kedeligt og tungt. Søg opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden.

Er du mere frisk, kan du prøve med ovnbagte jordskokker og en lækker salat.

Kan man spise gråt hakkekød?

Flere brugere har spurgt, om det er farligt at spise hakket oksekød, der er blevet gråt i pakken? Og nej, det er ikke farligt at spise gråt hakkekød. Den grå farve i det hakkede kød skyldes nemlig blot en naturlig proces.

- Det handler simpelthen om, hvor meget ilt, der er til stede. Hvis der er ilt til stede i pakken, bliver kødet gråt eller brunligt, siger Margrethe Therkildsen fra Aarhus Universitet til RetailNews.

Hakket oksekød laves ofte af oksebov, okseyderlår, oksebryst, skank og andre udskæringer.

Flere inspirerende opskrifter:

Hakkebøffer i ovn

4.8 fra 28 stemmer
Hakkebøffer i ovn med lækre, bløde løg og en fantastisk sovs. Så smager hakkebøfferne ikke bedre, og det er nem aftensmad med kartoffelmos.
Gå til opskrift
billederesultat for hakkebøffer i ovn

Hakkebøffer med baconflødesovs - nem og lækker opskrift

4.8 fra 56 stemmer
Virkelig god opskrift på hakkebøffer med baconflødesovs og peberfrugter. Retten tilberedes i et fad, der stilles i ovnen. Nem aftensmad.
Gå til opskrift
Billederesultat for hakkebøffer med baconflødesovs

Hakkebøffer med porrer - nem opskrift

4.7 fra 132 stemmer
Min opskrift på ovnbagte hakkebøffer med porrer, der også laves med en lækker kryddersovs. Det hele steges i et fad, og er en sikker vinder.
Gå til opskrift
billede med ovnbagte hakkebøffer med porrer og kryddersovs

Jægerbøf

4.8 fra 160 stemmer
Her får du min opskrift på jægerbøf. En lækker middagsret, hvor de lækre jægerbøffer laves i et fad sammen med en god svampesauce.
Gå til opskrift
billederesultat for jægerbøf med svampesauce

Hakket oksekød og spidskål i ovn

4.8 fra 435 stemmer
Opskrift med hakket oksekød og spidskål, der tilberedes i ovnen med gode krydderier. En ret for både børn og voksne.
Gå til opskrift
billede med hakket oksekød med spidskål

Fyldt spidskål med oksekød

4.8 fra 145 stemmer
Her får du min opskrift på fyldt spidskål med oksekød i ovn. Halve spidskål, der fyldes med en krydret kødsauce og bages 25 min i ovn.
Gå til opskrift
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn

FAQ

Hvad skal kernetemperaturen være i hakkebøf?

Kernetemperaturen i en stegt hakkebøf skal være på 63 grader, og den kan du måle med et stegetermometer.

Må en hakkebøf være rød?

Nej, det anbefales ikke at servere røde hakkebøffer. En hakkebøf må gerne være rosa i midten - men ikke rød!

Hvor lang skal hakkebøffer steges?

Stegetiden afhænger selvfølgelig af tykkelsen på hakkebøffen, men regn med ca. 5 minutter på hver side. Dette gælder som udgangspunkt både på grill og pande.

Hvorfor hakker man en hakkebøf?

Der er flere grunde og fordele ved at hakke bøfferne med en kniv. Dels holder bøfferne bedre formen, og dels buler hakkebøfferne ikke så meget op under stegningen. Du kan evt. også lige bruge tommelfingeren til lige at presse lidt ned på midten af bøffen inden stegning.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anonym

    maj 12, 2025 at 4:28 pm

    Svar
  2. Mette Kofod

    november 12, 2023 at 4:44 pm

    Hej, min søn vil så gerne servere hakkebøffer til sin fødselsdag (20 pers). Hvor meget kan man forberede dagen før uden at det tager saft og kraft ud af retten?
    Mange hilsner Mette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 12, 2023 at 4:57 pm

      Hej Mette
      Som sådan kan du sagtens lave det hele dagen før - og så blot varme det op på dagen. Det er bestemt fint, hvis man ikke kan nå det på dagen.
      God fornøjelse - og tillykke med sønnike 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Sven

    maj 13, 2023 at 6:18 am

    Hvordan gør du det med at dele 600 gram kød i 6 så man får bøffer på 150 gram ud af det, aldrig lykkedes for mig 😂.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 13, 2023 at 6:51 am

      Hej Sven
      Det er fordi du bruger en forkert vægt 🙂
      Nej, du har ret - jeg har lige rettet den til.
      Og tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Rikke Rousseau

    februar 21, 2023 at 1:26 pm

    Bruger du kulør til sovsen eller gør basamiko det ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 13, 2023 at 6:52 am

      Hej Rikke
      Det burde ikke være nødvendigt med sovsekulør, men det kan man sagtens anvende, hvis sovsen ønskes endnu mørkere.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Ole

    februar 12, 2022 at 12:04 pm

    At hakke Hakkebøffer er mere en myte end en funktionalitet, det holder ikke bedre på formen, Salt & Peber kommer ikke bedre ind i revnerne, og generelt set, er det bare spild af tid 😉 Men selv min Mor gør også dette, på trods af at det er helt ligegyldigt, man kokke kalder det endda dumt.

    Det er meget muligt det hedder "Hakkebøf", men der er jo også "Forloren Hare", "Forloren Skildpadde", "Benløse Fugle", "Bøf Stroganoff", "Skipperlabskovs", "Skidne Æg", mm, det er bare navne 🙂

    Svar
    • Thomas

      april 28, 2022 at 10:16 pm

      Man hakker riller i bøffen, så den steger bedre på panden. Det har intet med navnet at gøre, eller salt og peber.

      Det er simpelthen fordi der opstår et lille "luftrum" mellem panden med fedtstof og rillerne i bøffen, som giver en langt bedre afstegning 🙂

      Svar
      • Ole

        januar 22, 2023 at 4:28 pm

        Der er jeg dybt uenig, jeg har aldrig set en kok gøre dette, mange af dem bruger ikke engang bruger fedtstof til stegning, men lader kødet stege i sit eget fedt, men jeg bruger dog altid Smør for lige at få den dejlige smag som Smør nu engang har 🙂

        Jeg har så tit eksperimenteret med dette, og jeg har aldrig kunnet gøre andet, end at konkludere at hakke en bøf, det er fuldstændig formålsløst 🙂

  6. Leif

    maj 09, 2021 at 12:42 pm

    Hej,
    Hvis man hakker sit eget kød, hvad udskæring er best?
    MVH,
    Leif

    Svar
  7. Frank Hartvig

    december 20, 2018 at 8:39 pm

    Et gammelt husmoderråd jeg fik med i bagagen af min for over 45 år siden lød
    en hakkebøf skal steges 1min pr millimeter så en bøf på 1cm skal altså stege 10 min ( 2gange 5 )
    så det har jeg brugt lige siden og det passer ganske godt.
    Bh Frank.

    Svar
  8. Per Asmussen

    oktober 25, 2018 at 1:59 pm

    Det ser sgu godt ud - fortsæt det gode arbejde 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required