Burgerbøf af oksekød fra en rygende varm grill?
Det er vist noget de fleste holder af, og her får du opskriften på den bedste fars til en hjemmelavet burgerbøf.
Burgerbøf - du skal bruge - til 4 burgerbøffer:
400 gram økologisk hakket oksekød - og max. 10 procent fedt
2 spiseskefulde sød chilisovs
2 spiseskefulde tomatketchup
1 æg
1 spiseskefuld vand
1 teskefuld paprika
Lidt salt og friskkværnet peber
Anden opskrift: Den bedste opskrift på burgerboller
Sådan laver du burgerbøf af hakket oksekød:
- Vi laver farsen til burger af oksekød i en røremaskine, men du kan sagtens også håndrøre den i en skål.
- Kom det hakkede oksekød op i skålen til røremaskinen, og tilføj alle øvrige ingredienser.
- Rør vores burger fars godt igennem ved middel hastighed på maskinen, farsen skal være glat.
- Stil så farsen i køleskabet i mindst et kvarter, så er det nemmere at forme gode burger bøffer.
- Tænd så din grill. Du kan selvfølgelig både stege burgere på gasgrill og kuglegrill, men her har vi lavet dem på en gasgrill Weber Q3200. Det er ved direkte varme, så tænd også den inderste brænder. Vi griller ved en høj varme.
- Form dine bøffer til burger, og læg dem på et stykke bagepapir. Så slipper de nemt når de skal over på grillristen. Du kan også lægge dem på en tallerken, men så er det en god idé først at smøre den med lidt olie.
- Smør din grillrist med lidt olie - dryp lidt olie på et stykke køkkenrulle og tør risten af. Læg så din burgerbøf på den glohede rist, og luk låget. Grill burgerne to minutter på den ene side.
- Vend så dine burgere, og grill dem færdig to minutter på den anden side. Luk igen låget. Vend aldrig din burger mere end én gang under grillning.
- Tag din burgerbøf af, og lad dem hvile fem minutter inden spisning.
Vi har rørt farsen til disse burgere med en sød chilisovs. Det giver en lille smag af chili, og du kan selvfølgelig sagtens tilføje mere chilisovs, hvis du ønsker din burger lidt stærkere.
Du kan også undlade chilisovsen - eller måske endda tilføje rigtig chili.
Kalorie tabel: Så mange kalorier er der i din mad
Du får fire gode burger bøffer ud af denne portion, men du kan sagtens også lave lidt mindre bøffer, og strække denne mængde til seks burgere.
Put din burgerbøf af oksekød godt af vejen i en lækker hjemmebagt burgerbolle, salat, tomat, agurk, rødløg og lidt bacon. Foto: Guffeliguf.dk.
Forslag til fyld i din burger kan være som på billedet: Smør burgerbollerne med ketchup, læg et salatblad, to skiver tomat, to skiver agurk, et par løgringe, en burger bøf og en skive bacon, og luk burgerne med overbollen.
På denne måde er en burger faktisk ikke et usundt måltid.
God appetit.
Skriv din mening