Få en opskrift på lækker lakseburger, der smager himmelsk godt. En god og populær burger med laksebøf, dressing, salat og burgerboller.
Lakseburger er en fremragende og velsmagende burger til alle, også til dem, der ellers ikke er så glade for fisk.
Det er nemlig en super skøn burger, som altså ikke smager voldsomt meget af fisk.
Den er også meget børnevenlig, så vi kan virkelig tale om en familievenlig burger, og så er laks og fisk jo sundt.
Du kan bage dine egne burgerboller - eller købe nogle i supermarkedet. Det er op til dig.
Opskriften på burger med laks er beregnet til fire personer.
Opskrift på lakseburger
Lakseburger
Ingredienser
- 500 g laks - laksefilet uden skind og ben, skåret i små tern
- ½ spsk. dijonsennep
- 2 tsk. Worcestershiresauce
- 1 æg
- 2½ spsk. rasp
- 1 bundt dild - hakket
- salt og friskkværnet peber
Dressing
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- ¼ rødløg - i små tern
- 1 tsk. dijonsennep
- ¾-½ dl creme fraiche 18%
- 1 tsk. honning
- salt
Desuden
- smør - og olie til stegning
- 4 burgerboller
- salat
- Lidt mayonnaise
Sådan gør du
- Hak laks fint i små tern og kom det i en skål sammen med de øvrige ingredienser. Rør det rundt og lad det stå mens du laver dressing til din lakseburger.
- Kom alle ingredienserne til dressingen i en skål og rør det sammen, smag det til.
- Form fiskefarsen til fire bøffer, og det gøres lettest med vand på fingrene. Laksebøfferne kan lægges på et skærebræt skyllet i vand, så de ikke hænger i.
- Steg bøfferne i en blanding af smør og olie på en pande, ca. 2-3 minutter på hver side, til de er brune og netop gennemstegte.
- Flæk burgerbollerne og rist dem på skærefladen. Du kan enten bruge grove burgerboller eller de helt almindelige. Evt. lækre og hjemmebagte burgerboller.
- Smør bundene med lidt mayonnaise og læg salat på, så en laksebøf, dressing og derefter toppen af burgerbollen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Lakseburger serveres straks, og gerne sammen med ovnbagte pommes frites.
Se flere opskrifter her:
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Svend-Aage Andersen
En stjerne er en for meget, aldrig har jeg smidt så god laks ud til en så elendig kaldet Lakseburger
Holger Rørby Madsen
Hej Svend-Aage
Tak for din tilbagemelding, som jeg jo bruger til at forbedre indholdet på Madens Verden.
Hvad var der helt konkret galt med opskriften?
Alt det bedste
Holger