Her får du den klassiske opskrift på burgerbøf af hakket oksekød. En simpel bøf til din burger, men se også opskrift med sød chilisovs
Intet slår en hjemmelavet burgerbøf fra panden eller grillen, og den er som bekendt super nem at lave.
Her får du både den klassiske opskrift - og en mere krydret med sød chilisovs.
Opskrift på burgerbøf
Burgerbøf af oksekød
Ingredienser
- 500 gram hakket oksekød - med 10% fedt
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Del det hakkede oksekød i fire lige store stykker på skærebrættet. Hver burgerbøf skal altså veje ca. 125 gram.
- Find gerne en passende anretterring eller lignende frem, der har en diamater på størrelse med dine burgerboller. Se evt. i videoen hvad det er.
- Kom kød til en burger ned i ringen, og pres det let ud i ringen, så bøffen netop hænger sammen. Du skal ikke mase for meget, så bøffen bliver for kompakt.
- Fjern ringen, og hak nu bøffen på begge sider med en kniv.
- Varm en pande op ved en god varme, og jeg steger gerne burgerbøffer ved 7 på en skale fra 1-9.
- Kom en klat smør og lidt olie på, og når smørret er brust af, kan du stege dine burgerbøffer.
- Stegetiden er ca. 2-3 minutter på hver side, afhængig af hvor tykke dine burgerbøffer er. Krydr efterfølgende med salt og friskkværnet peber. Lad de færdigstegte hakkebøffer hvile nogle minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Derefter er der lækker og hjemmelavet burgerbøf til din burger, og her kan du se min opskrift på hjemmebagte burgerboller.
Krydrede burgerbøffer
Det er min opskrift på klassiske burgerbøffer, men du kan også lave en mere krydret burgerbøf. Her er fremgangsmåden følgende:
500 gram hakket oksekød
2 spiseskefulde sød chilisovs
2 spiseskefulde tomatketchup
1 æg
1 spiseskefuld vand
1 teskefuld paprika
Lidt salt og friskkværnet peber
Kom det hakkede oksekød op i en skål, og tilføj alle øvrige ingredienser.
Rør eller ælt burgerfarsen godt igennem, og stil så kødet i køleskabet i mindst et kvarter, så er det nemmere at forme gode burger bøffer.
Form dine bøffer til burger, og læg dem på et stykke bagepapir. Så slipper de nemt når de skal over på grillristen eller panden. Du kan også lægge dem på en tallerken, men så er det en god idé først at smøre den med lidt olie.
Steges på en pande som ovenfor - eller grilles. Smør din grillrist med lidt olie - dryp lidt olie på et stykke køkkenrulle og tør risten af. Læg så din burgerbøf på den glohede rist, og luk låget. Grill burgerne to minutter på den ene side.
Vend så dine burgere, og grill dem færdig to minutter på den anden side. Luk igen låget. Vend aldrig din burger mere end én gang under grillning.
Tag din burgerbøf af, og lad dem hvile fem minutter inden spisning.
Jeg har rørt farsen til disse burgere med en sød chilisovs. Det giver en lille smag af chili, og du kan selvfølgelig sagtens tilføje mere chilisovs, hvis du ønsker din burger lidt stærkere.
Du kan også undlade chilisovsen - eller måske endda tilføje rigtig chili.
Se flere opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: