Her får du min opskrift på valnøddebrød. Et nemt og lækkert brød med masser af valnødder. Brødet har god holdbarhed og er fryseegnet.
Valnøddebrød er et dejligt brød til dig, der bare elsker valnødder, og her bager du et let og luftigt brød.
Brødet er super nemt at bage, og du skal bruge en brødform på 3 liter til det.
Opskrift på valnøddebrød
Ingredienser
- 3 deciliter mælk
- 25 gram gær
- 400 gram hvedemel
- 1 spiseskefuld sukker
- 6 gram salt
- 40 gram smør - skal være meget blødt
- 125 gram valnødder - finthakket
Sådan gør du
- Lun mælk i en lille gryde eller i mikroovn, så mælken er ca. 30 grader. Kom den i skålen til en røremaskine sammen med gær og sukker. Rør det ud med en ske.
- I en anden skål blandes hvedemel med salt, og kommes i røreskålen.
- Sæt dejkrog på og ælt dejen ved middel hastighed i ca. 8 minutter.
- Tilsæt det bløde smør og finthakkede valnødder, og ælt 2-3 minutter mere ved middel hastighed.
- Dejen til valnøddebrød er lidt blød i konsistensen, og sådan skal den være. Tag den ud på et meldrysset køkkenbord, hvor dejen lige hurtigt foldes ind over sig selv et par gange. Læg et viskestykke over. og lad dejen hvile i 20 minutter.
- Fold så igen dejen et par gange - den skal ikke æltes! Træk dejen lidt aflang, så den næsten passer til længden på en 3-liters brødform. Læg dejen ned i formen. Lav et aflangt rids i dejen. Dæk igen med et viskestykke, og lad det hæve et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Inden bagning pensles brødet med lidt vand, og du bager dit valnøddebrød ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter.
Næringsindhold
Noter
Det nybagte valnøddebrød køles af på en rist, så det ikke bliver fugtigt i bunden.
Brødet har en god holdbarhed, og holder sig frisk i op til 5-6 dage.
Det er dog også fryseegnet, men vent med at komme det i fryseren til det er kølet af.
Se også mine opskrifter på:
Valnøddeboller
Af denne portion kan du også lave lækre valnøddeboller.
Her følges opskriften, men i stedet for et helt brød, kan du dele dejen i 16 lige store valnøddeboller.
Hævetiderne er de samme, men bagetiden er kortere, og de skal blot bages i ca. 15-16 minutter. Stadig ved 200 grader varmluft.

Janne Pedersen
Dine boller med valnødder smager godt,kan jeg skifte valnødderne ud med Solsikkekerner eller græskerner,er det også 125gr.Venlig hilsen Janne
Holger Rørby Madsen
Hej Janne
Tak for de pæne ord - og ja, det kan du sagtens. Brug bare sammen mængde 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Anni
Hej
Hvis man vil bage et brød, hvor længe skal det så bage.
På forhånd tak
Holger Rørby Madsen
Hej Anni
Lidt afhængig af størrelsen skal du nok regne med 25-30 minutter. Og det skal nok blive godt.
Alt det bedste
Holger
Anni
Tak skal du ha’ Det vil jeg prøve
Anette
Det ene sted står der at brødene skal pensles med mælk, men i teksten oven over står der husk at pensle med smør…? Hvad er bedst?
Ib Olstad
Hey. Er disse boller fryseegnet.
Holger Rørby Madsen
Hej Ib
Ja, dem kan du sagtens fryse ned.
God bagelyst.
De bedste hilsner
Holger