Her får du en nem og hurtig opskrift på valnøddeboller, der er boller med masser af valnødder, som du kan bage på en travl morgen.
Disse valnøddeboller er bagt med masser af valnødder, og bollerne er nemme at bage til morgenbordet.
Dejen indeholder en del gær, og derfor skal den kun hæve i meget kort tid.
Og derfor kan du ret nemt få lækre og nybagte boller med valnødder til morgenmaden.
Bollerne kan i øvrigt sagtens fryses ned til senere brug.
Opskriften giver 12 lækre valnøddeboller.
Opskrift på valnøddeboller
Ingredienser
- 3 deciliter mælk lunken
- 50 gram gær
- 400 gram hvedemel
- 50 gram fuldkorns hvedemel
- 100 gram valnødder
- 1 teskefuld salt
- 1 teskefuld sukker
- 50 gram smør meget blødt
Sådan gør du
- Husk du skal bruge lunken mælk, som enten lunes i en gryde eller mikroovn. Kom mælken i skålen til røremaskinen, smuldr gæren i og rør den ud. Du skal bruge dejkrogen.
- Valnødderne hakkes fint.
- I en anden skål blandes hvedemel med fuldkornsmel, valnødder, salt og sukker, og det æltes derefter ind i dejen.
- Smør blødgøres, men skal ikke smelte, og æltes ligeledes i dejen. Ælt nu dejen ved middel hastighed i 8-10 minutter.
- Tag dejen ud på bordet og fold den sammen uden at ælte. Del dejen i 12 lige store stykker, som derefter sættes på bageplade med bagepapir.
- Pensl bollerne med lunkent vand.
- Vend en dyb bageplade omvendt ovenpå pladen med dine valnøddeboller, og lad dem hæve 15 minutter.
- Stil pladen med boller i en kold ovn, og skru op på 200 grader varmluft.
- Bag bollerne i cirka 20 minutter, hvorefter de er klar. Men bagetiden afhænger af din ovns varmeevne, så tjek at bollerne er gyldne og færdigbagte.
Næringsindhold
Noter
Lad de færdigbagte valnøddeboller køle af på en rist, hvorefter de er klar til at nyde med smør, Nutella eller måske en hjemmelavet hindbærmarmelade.
Se også mine opskrifter på:
Hej
Hvis man nu har tid til mere hævning, hvordan så med gær mængde?
Mvh
Jeg lavede dem med 25 gr. gær og lid dem hæve I et par timer. De blev gode.
Hej. Jeg vil bage bollerne med valnødder. Jeg er et sted i Europa hvor jeg ikke kan få frisk gær, kan jeg bruge tørgær istedet for.
Hilsen kareen
Hej Karen
Dert kan du tro - husk blot, at tørgær kræver lidt højere temperatur i væsken.
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger