Nutella er elsket verden over, og her kan du se fakta om det populære chokoladepålæg. Inklusiv ingredienser, opskrift og hvor mange kalorier det indeholder.
I dag er Nutella, der er et registeret varemærke, kendt i stort set hele verden som ”det eneste rigtige” chokoladesmørepålæg.
Generationer er efterhånden vokset op med den bløde chokoladecreme på morgenbrødet. Herunder et stykke nybagt franskbrød eller de sprøde rundstykker.
Opstod efter mangel på kakao
Historien bag det populære produkt strækker sig da også langt tilbage, og blev oprindeligt opfundet lige efter 2. Verdenskrig af den italienske konditor Pietro Ferrero.
Der var mangel på kakao efter krigen, og den idérige konditor fandt – for at strække kakaoen - på at lave en pasta af hasselnødder, sukker og en smule
af den eftertragtede kakao.
Formet som et lille brød til at skære af, fik det navnet "Giandujot".
Det blev senere med lidt videreudvikling til Super Crema, og det blev forløberen for den Nutella, som vi kender i dag.
Navnet og den ikoniske glaskrukke blev lanceret i 1964, og produkt og design har stort set ikke ændret sig siden.
Siden da har Nutellaen erobret både lækkersultne ganer og verden og er i dag et af de mest kendte varemærker og med en imponerende følgeskare overalt.
Hvad er hemmeligheden?
Mange producenter har sidenhen forsøgt at efterligne det populære produkt.
Måske har du også selv prøvet at lave hjemmelavet Nutella? Ellers kan du finde opskrift her og give det et forsøg.
Nutella forklarer sin verdenssucces med den perfekte sammensætning af syv kvalitetsingredienser: Kakao, mælk, hasselnødder, palmeolie, sukker, lecitin (emulgeringsstof) og vanillin.
Det giver den afbalancerede smag og den helt rette konsistens.
Alle ingredienser er i dag udvundet ud fra bæredygtige principper.
Opskrifter med Nutella
Udover at være en luksus på morgenbrødet, er der også mange andre muligheder for at få glæde af Nutellaen i din madlavning.
Det oplagte er at bruge det som en velsmagende del af dine kager, tærter og desserter.
Prøv eksempelvis at bruge Nutellaen som fyld i din kringle eller brug den som chokoladecreme ovenpå din nybagte kage. Det er mums.
Prøv mine lækre Nutella-muffins.
Eller Nutella-chokoladekagen.
Og de fantastiske Nutella-romkugler.
Syndigt, ja… men vil helt sikkert være en vinder på kagebordet.
Indhold
100 gram Nutella indeholder 539 kalorier.
100 g består af 55,4 gram sukker og 31 gram fedt.
Der er ca. 13 gram hasselnødder i 100 gram af det populære chokoladesmørepålæg.
Fakta
I dag har Nutella erobret de sociale medier, hvor der er masser af fora, som udveksler opskrifter, historier, fotos osv. med Nutellaen.
Langt over 30 millioner følger mærket i 114 lande.
Enkelte grupper har givet Nutellaen næsten kultagtig status med forskelligt merchandise og så videre.
Den familieejede koncern FERRERO er i dag en af verdens største fabrikker og efterkommeren af den italienske konditor er blandt Italiens rigeste.
Forretningen bygger stadig på de gamle værdier og traditioner.
Mængden af Nutella, der produceres på et år, vejer det samme som Empire State Building i New York.
I 2017 åbnede den første Nutella café i Chicago i USA.
Den 5. februar hvert år er det World Wide Nutella Day. Jo jo, Nutellaen har også sin egen dag verden over.
Politikeren Jacob Haugaard stillede op til folketingsvalget i 1994 og et af
punkterne på partiprogrammet var Nutella i alle feltrationer.
Næringsindhold i Nutella
Indhold pr. 100 gram
Kalorier: 539
Fedt: 30,9 gram
Kulhydrater: 57,5 gram
Protein: 6,3 gram
Sara
Fy for satan det er klamt med alt det lort der er i nutella.