Her får du min opskrift på chokokage med Nutellacreme, som du kan lave på under en time. God til kaffen eller som lækker dessertkage.
Chokokage med Nutellacreme er en skøn kage, som passer godt både til kaffen og dessert.
Nutellacremen smager himmelsk godt, og samlet er denne kage faktisk ret nem at bage.
Jeg plejer at bage kagen i små tarteletforme, hvor kagen bankes ud efter afkøling. Du kan dog også blot anvende almindelige muffinforme.
Af denne opskrift får du seks chokokager, men du kan sagtens gange op til en større mængde. Du skal også prøve den skønne opskrift på en svampet chokoladekage.
Husk også at se disse opskrifter:
Black magic chokoladekage med chokolade mousse
Chokolademuffins - opskrift på svampede chokolade muffins
Opskrift på chokokage med Nutellacreme
Chokokage med Nutellacreme
Ingredienser
- 40 gram smør
- 50 gram chokolade - hakket
- 75 gram æg
- 60 gram sukker
- 25 gram hvedemel
- 1 nip salt
Nutellacreme
- 50 gram smør - blødt
- 50 gram flormelis
- 25 gram kakao
- 100 gram Nutella
Pynt
- Lidt guldstøv - kan udelades
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 180 grader almindelig over- og undervarme. Smør seks forme med smør (her har jeg anvendt tarteletforme) - eller anvend muffinsforme i papir til chokokage med Nutellacreme.
- Smør smeltes i en gryde, og tages af varmen. Kom hakket chokolade ved og rør det ud.
- Æg piskes luftigt med sukker. Piskes indtil det bliver lyst.
- Sigt hvedemel i æggemassen sammen med et nip salt, og kom også den smeltede chokolade med smør ved. Vend det rundt indtil der ikke er klatter af mel i dejen mere.
- Fordel dejen i de seks forme, og bag dem i cirka 12-13 minutter på næstnederste rille. Chokokagerne må ikke være overbagte. Køles af.
- Nutellacreme laver du ved at piske smør med flormelis og kakao. Pisk derefter Nutella i indtil du har en luftig creme.
- Kom Nutellacremen i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt cremen på kagerne i små toppe. Drys evt. med guldstøv.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Chokokage med Nutellacreme kan nydes straks - eller opbevares på køl i mindst et døgn.
Serveres til kaffen eller som dessertkage.
Her finder du mange flere opskrifter på kage.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: