Her finder du en god opskrift på gratinerede koteletter. Det er svinekoteletter, der tilberedes i fad med kartofler, tomater og reven ost.
Gratinerede koteletter er en nem og dejlig middagsret, som laves i et fad.
Her samles både koteletter og grøntsager, som i dette tilfælde er kartofler, løg, tomater og squash.
Husk at få fat i koteletter i en vis tykkelse, da du så undgår at dine svinekoteletter blive tørre under stegningen i ovnen.
Opskriften er beregnet til fire personer med en kotelet til hver.
Opskrift på gratinerede koteletter
Ingredienser
- 600 g kartofler skrællet og skåret i ca. ½ cm. tykke skiver
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 3 små rødløg skåret i tynde både
- ¾ squash skåret i tern på samme tykkelse som kartoflerne
- Lidt græsk krydderi fra Santa Maria
- 4 svinekoteletter med ben, god tykkelse
- sennep gerne dijonsennep blandet med en grov sennep
- tomater i skiver
- ost reven, efter smag og behag
Sådan gør du
- Dup kartoffelskiverne tørre og kom dem i et ovnfast fad sammen med rødløg, som er så stort, så det kan ligge i et ens, tyndt lag.
- Krydr med salt, friskkværnet peber og græsk krydderiblanding.
- Dryp med lidt olivenolie, vend det hele godt ud og spred det ud.
- Sæt i en 225 grader varm ovn i 15 minutter.
- Tilsæt squash, vend godt rundt og giv det ca. 5 minutter.
- Varm lidt olie på en pande og brun koteletterne ca. 2 minutter på hver side, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tag dem af panden og smør dem på oversiden med et lag sennep. Jeg synes godt at der kan smøres et godt lag sennep på, når koteletterne er så tykke, men det er selvfølgelig en smagssag.
- Læg dem oveni kartoffelfadet. Læg skiver af tomat ovenpå koteletterne og drys med ost.
- Sæt i ovnen igen i ca. 10-15 minutter, alt efter hvor tykke koteletterne er, men giv dem endelig ikke for meget for så er de gratinerede koteletter altså ikke særlig festligt.
Næringsindhold
Tips
De gratinerede koteletter serveres straks direkte fra fadet sammen med kartofler og tomater.
Se også disse opskrifter med koteletter: