Denne opskrift giver dig et både nemt og meget luftigt franskbrød med en blød krumme og en lækker skorpe. Nemt at bage og så kan det fryses.
Franskbrød er et lækkert hvedebrød, og det er meget nemt at bage.
Her er min meget nemme opskrift på det populære brød, der jo smager fantastisk helt nybagt med syltetøj eller Nutella.
Tip: Husk at dække dejen til med husholdsningfilm under hævning, fordi det hindrer dejen i at tørre ud. Se i øvrigt også hvordan du bager de bedste bløde boller.
Opskriften giver et enkelt og luftigt franskbrød, men du kan nemt gange opskriften op, og bage flere brød samtidig.
Opskrift på franskbrød
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 3 deciliter minimælk - svarende til 300 gram
- 25 gram gær
- 400 gram hvedemel - gerne med 11% protein
- 1 teske salt
- 2 teskefulde sukker
- 35 gram smør - meget blødt
Sådan gør du
- Lav gerne dejen på en røremaskine med dejkrogen på. Lun 3 deciliter minimælk i en gryde og kom den i skålen til røremaskinen.
- Smuldre 25 gram gær i, rør den ud og lad det hvile et par minutter så gæren bliver aktiv.
- Imens blandes 400 gram hvedemel sammen med 1 teske salt og 2 teskefulde sukker, hvorefter det æltes ind i dejen. Det tager cirka otte minutter ved middel hastighed.
- Ælt derefter 35 gram smør (det skal være blødt) i, og det tager yderligere tre minutter.
- Dæk røreskålen med husholdingsfilm og lad dejen hvile i 20 minutter. Så holder du på fugten i dejen.
- Tag dejen ud på køkkenbordet, der er drysset med lidt mel. Nu skal du ikke ælte dejen, men blot trække den lang. Fold den derefter sammen, så den ene tredjedel lægges over, og den sidste tredjedel over denne.
- Vend dejen en kvart omgang, hvor du trækker og folder på samme måde en gang til, Træk så dejen ud i samme længde som din form, og læg dejen i.
- Pensl med vand og lav et snit på langs i brødet. Drys eventuelt med majsdrys, birkes eller andet, beklæd formen med husholdningsfilm for at holde på fugten, og lad brødet hæve i 30 minutter.
- Bag så dit franskbrød i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have cirka 25 minutter.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Video
Tips
Lad det færdigbagte franskbrød køle lidt af inden du skærer det ud. Ellers risikerer du at brødet mases sammen, så det er vigtigt lige at vente lidt.
Brødet er allerbedst som nybagt, men kan sagtens holde sig et par dage uden at blive tørt. Det er nemlig et kvalitetsbrød, og et lækkert formfranskbrød, der har en god holdbarhed.
Fryseegnet: Det bagte brød kan sagtens fryses ned. Du kan eventuelt skære det i skiver inden frysning.
Elsker du franskbrød, ja så skal du også prøve at bage mine sødmælksfranskbrød og kærnemælksfranskbrød.
Aase Boysen
Hvis man pensler brødet med æggeblomme og drysser med f.eks birkes eller sesam falder det ikke af når man skærer brødet. Drys giver en ekstra god smag.
Charlotte Lyngby
Det er virkeligt et lækkert brød og det er let at lave. Den opskrift vil jeg bruge fremover
Willi Flemming Hansen
Et lækkert luftigt brød nem opskrift
Birgitte
Fantastisk brød, som er alles yndlingsbrød her hjemme! Bager altid dobbelt portion,da det ene forsvinder SENEST en time efter det kommer ud af ovnen 🤣😋
Jane Dahl Jensen
Tak for en god opskrift. Jeg har ingen røremaskine, men det går fint med min elpisker og dejkroge! 😊
Maja Vinther
Super lækkert! Dejlig luftigt hver gang. Jeg tilsætter lige en teske honning og lidt mindre sukker. Kan anbefales!
Anne-Mette
Opskriften passer da ikke. Der skal meget mere mel i end skrevet.
Linda
Mit er også en tynd suppedas med 400 g til 3 dl mælk 😯
Marion Bak
Virkelig god opskrift, virker hver gang og giver et super lækkert brød, som også smager helt fantastisk, hvis man rister det, faktisk vil mine børnebørn og min svigersøn allerhelst have det ristet, og så forsvinder det utrolig hurtigt
Christa Thuesen
Min franskbrødsfavorit. Meget let at bage, og dejlig luftigt.
Holger Rørby Madsen
Hej Christa
Tak for det - også min favorit 🙂
Fortsat god bagelyst
Alt det bedste
Holger
Sanne
Jeg lod det hæve helt anderledes, da jeg var ude af huset og æltede det nærmest ikke, før det kom i formen.
Det blev stadigt meget lækkert og luftigt.
Charlie
Skorpen blev meget sprød, men også lidt tyk og hård. Brødet smager og lugter af gær, så det er ikke lige mig. Ellers meget nemt at lave.
Lykke
Hvad højde i ovn skal brødet stå
Ruth
Det bedste brød jeg har bagt. 💪
Brian Jensen
Det er et meget godt franskbrød.Det smager pragtfuld,og nem at lave,jeg har prøvet at doble op men jeg synes at dejen er alt for blød så jeg har tilsat mere mel,og det blev det ikke ringe afSå tak for en god opskrift
bente bruun
Alletiders brød- tak for det👍
Tine Munch
Når du skriver kcal pr. Portion, er det så hele brødet eller …..?
Vh Tine
Holger Rørby Madsen
Hej Tine
I dette tilfælde er det hele franskbrødet. Normalt er det pr. person, altså hvor hele retten deles i antal personer 🙂
Alt det bedste
Holger